Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Sep 2010 | 3556 vizualizari

 

sursa:miha :*:*:*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Pentru bombitele de branza:

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon

Pentru sosul de ciocolata

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos:

Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom  si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Bombitele de branza:
Branza se mixeaza bine cu zahar. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand bine dupa fiecare. adaugam apoi nuca de cocos si amidonul. Cu mainile umezite se formeaza bombitele.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,apoi se acopera cu aluatul de cacao pentru blat.Se da tava la cuptor la foc mediu, pana blatul trece proba scobitorii.

Sosul de ciocolata:
ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu laptele si untul si se pune la microunde sau pe bain-marie.Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam sosul deasupra si lasam in tava pana la racirea completa, apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie 1

14.10.2010, 14:58

nu oare ce pot face??

epurasha2bb 1

14.10.2010, 15:08

ne fura astia in draci, tot bucatarasul l-au copiat si l-au mutata acolo!

dary77 1

25.06.2011, 20:04

Am si eu o intrebare,ce fel de branza ai folosit,sarata tipul feta sau din alea cremoase tipul philadelphia.Multumesc anticipat de raspuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI