Desert prajitura Fanta

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 669 vizualizari

 

Negru, alb și portocaliu

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • Cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 500 g brânza de vaca (eu folosesc de la Lidl)
  • 1 fiola esența de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 190 g unt topit
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 800 ml suc fanta de portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blatul:

Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu albușul (se amesteca ușor pana devine o crema densa).

Intr-o tava pui foaie de copt și întinzi compoziția de blat apoi dai la cuptor 35-40 minute la 148grade. Când e gata, lasi blatul la răcit (eu îl pun in congelator pana se răcește).



Crema:

Amesteci bine untul moale cu zaharul, pana devine o crema apoi pui esența de vanilie și brânza și amesteci bine pana Se unesc toate.

După ce s-a răcit blatul, întinzi crema uniform peste blat și lsi sa stea la frigider 2 ore.



Glazura:

Pui 500 ml de suc intr-o crăticioară la fiert, și separat Amesteci budinca cu zaharul și pui peste 300 ml suc sa se formeze o crema. Când sucul din crăticioară începe sa fiarbă ,torni compoziția de budinca Și amesteci încontinuu pana e gata . Lasa glazura la răcit pana in momentul când se poate întinde peste crema de brânza (când pui glazura, trebuie sa curga singura peste toată suprafața cremei).

Apoi Lasa la frigider câteva ore, de preferat peste noapte.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

dantes 1

21.05.2019, 07:46

Delicioasa!

Panacris 1

24.05.2019, 08:16

De mult timp vreau sa o prepar!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita