Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

de madi_marin in Prajituri, 30 Apr 2017 | 643 vizualizari

 

E o prăjitură foarte gustoasă care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • 50 g griş
  • 50 g cacao neagră
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml lapte condensat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri miere
  • 1 pliculeţ gelatină granule
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua:

Pentru blat, se separă ouăle.


Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul.


Se cern făina cu cacaua şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme, plus albuşurile bătute spumă tare.


Compoziţia se împarte in doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade C, pentru cca. 20 de minute.


Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.


Pentru crema, hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece, pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem.


Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită.


Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, apoi cealaltă foaie de blat. Se dă la rece, până a doua zi, când se poate porţiona.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

01.05.2017, 20:25

fetele, multumesc! ma bucur mult ca va place si noua ne-a placut mult, sigur repet figura curand

Adi 1

02.05.2017, 21:40

Foarte buna!

miki_a 1

03.05.2017, 14:14

Ce aș mai mânca și eu o bucățică!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema cu cafea