foarte frumoasa ,am sa o incerc si eu dar ma gandeam daca canile de apa ar fi inlocuite cu lapte oare ar fi mai bun ,
eu fac savarina aceea cu gris pentru copii si o insiropez tot asa dar cu lapte ,ma gandeam ca merge
Teosim, nu e chiar ca budinca de gris. Si eu am crezut initial ca e cam mult zahar insa sa stii ca nu e exagerat de dulce prajitura. Daca se mananca rece, e super buna. De fapt obligatoriu rece, pentru ca altfel se sfarama.
Aziz, nu am de unde sa cumpar apa de flori. In 2006 mi-am adus din Tunisia, 1 l si jumatate de apa de flori de portocale, insa s-a terminat si nu stiu de unde as putea cumpara.
Foarte fina!
In tarile arabe se mai cunoaste si sub numele de "Basboussa", Revani-Turcia; Ravani-Grecia, Ma’mounia-Egipt, Harisa –Liban,Namura-Siria, etc.
Pentru un plus de aroma in siropul de zahar se poate adauga apa de roze sau apa de flori de portocal http://www.bucataras.ro/retete/basboussa-13466.html
am incercat reteta si am fost dezamagita. dupa ce am adaugat tooate ingredientele si le-am amestecat compozitia a iesit la fel de groasa cum e cea pentru salam de biscuiti. ceea ce mi se pare ciudat pentru o prajitura care trebuie sa creasca si sa se umfle grisul. nu stiu cum v-a iesit voua cu 3 cani de gris si una de iaurt.
IasminaGeorgiana, prajitura iese perfect dupa aceasta reteta. Daca te uiti la imagini, se vede ca are o compozitie vartoasa. Dar dupa coacere prajitura se insiropeaza si dupa ce absoarbe intreaga cantitate de sirop, care nu e putin, undeva la 600 ml, prajitura va avea o textura perfecta.