Desert prajitura Harissa

de Criss in Prajituri, 12 Ian 2012 | 64840 vizualizari

COMENTARII (47)

Teo 1

12.01.2012, 21:04

siropoasa si frumoasa !

jolygina 1

12.01.2012, 22:41

foarte frumoasa ,am sa o incerc si eu dar ma gandeam daca canile de apa ar fi inlocuite cu lapte oare ar fi mai bun ,
eu fac savarina aceea cu gris pentru copii si o insiropez tot asa dar cu lapte ,ma gandeam ca merge

Criss 1

13.01.2012, 08:02

Multumesc mult dragele mele.

Criss 1

13.01.2012, 08:04

Teosim, nu e chiar ca budinca de gris. Si eu am crezut initial ca e cam mult zahar insa sa stii ca nu e exagerat de dulce prajitura. Daca se mananca rece, e super buna. De fapt obligatoriu rece, pentru ca altfel se sfarama.

Criss 1

13.01.2012, 08:06

Dragele mele, prajiturile arabesti in general sunt dulci. Insa aceasta prajitura e foarte buna asa, nu e prea dulce. Incercati si veti vedea.

Criss 1

13.01.2012, 08:07

Aziz, nu am de unde sa cumpar apa de flori. In 2006 mi-am adus din Tunisia, 1 l si jumatate de apa de flori de portocale, insa s-a terminat si nu stiu de unde as putea cumpara.

DIANA B 1

13.01.2012, 15:27


Am vazut si la tv , dar n-am retinut ingredientele ; ms ptr reteta , a iesit suuuuuper .
Am si pastrat-o la fav

iry-gabriela 1

13.01.2012, 19:39

chiar zilele astea ma gandeam ca aveam gris in casa si nu gaseam nimic ce sa fac cu el ...multumesc ,arata si foarte bine

mirela0911 1

13.01.2012, 20:39

o praji delicioasa!

nadina73 1

13.01.2012, 22:22

Super a iesit.Eu intr-o zi am facut 2 tavi,e dulce dar nu poti sa zici ca exagetar,e totusi o prajiturica ,atat super bine

Mihaela11_jo 1

14.01.2012, 07:51

Foarte fina!
In tarile arabe se mai cunoaste si sub numele de "Basboussa", Revani-Turcia; Ravani-Grecia, Ma’mounia-Egipt, Harisa –Liban,Namura-Siria, etc.
Pentru un plus de aroma in siropul de zahar se poate adauga apa de roze sau apa de flori de portocal
http://www.bucataras.ro/retete/basboussa-13466.html

Criss 1

14.01.2012, 15:42

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

Criss 1

14.01.2012, 15:43

Mihaela, as pune si eu apa de flori de portocal, din pacate aici nu se gaseste asa ceva.

Carmen_g 1

15.01.2012, 12:29

Mamaaaa, cat de ispitita sunt sa o fac si eu Arata bine de tot

Criss 1

16.01.2012, 14:33

Multumesc Camy.

simo_brkic 1

19.01.2012, 00:43

mmmmmmmmmmmmmmm PPPPPPPPPP

sandra 1

25.01.2012, 04:15

S- au uitat ouale !!! am incercat reteta,, iese f sfaramicioasa, iar culoarea nici nu seamna cu cea din imagine.

Criss 1

27.01.2012, 08:01

Sandra, sa stii ca nu am pus oua. Am spus ca prajitura trebuie lasata la rece si abia apoi taiata, altfel se sfarama.

Criss 1

27.01.2012, 08:03

Uite aici retetele dupa care m-am inspirat. Cea a Nadinei http://dragomirnadina.blogspot.com/2012/01/prajitura-harissa.html

si cea a Simonei (Alison) http://alison-trials.blogspot.com/2011/03/prajitura-harissaharissaarabic-semolina.html.
Niciuna nu contine oua, si la fel am facut-o si eu, fara oua. Insa prajitura trebuie lasata in frigider minim 2 ore, pentru a putea fi taiata frumos, fara sa se sfarame.

sandra 1

01.02.2012, 02:58

aha...probabil trebuia mai mult sirop, in fine...principalul e ca s-a mancat!

IasminaGeorgiana 1

22.05.2018, 21:30

am incercat reteta si am fost dezamagita. dupa ce am adaugat tooate ingredientele si le-am amestecat compozitia a iesit la fel de groasa cum e cea pentru salam de biscuiti. ceea ce mi se pare ciudat pentru o prajitura care trebuie sa creasca si sa se umfle grisul. nu stiu cum v-a iesit voua cu 3 cani de gris si una de iaurt.

Criss 1

05.06.2018, 15:18

IasminaGeorgiana, prajitura iese perfect dupa aceasta reteta. Daca te uiti la imagini, se vede ca are o compozitie vartoasa. Dar dupa coacere prajitura se insiropeaza si dupa ce absoarbe intreaga cantitate de sirop, care nu e putin, undeva la 600 ml, prajitura va avea o textura perfecta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Revani, prajitura insiropata cu gris