Reteta de prajitura Raffaello

de Merisor in Prajituri, 24 Ian 2019 | 11454 vizualizari

 

O prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este!
Iata Reteta de prajitura Raffaello!
Ingredientele necesare sunt: nuca de cocos, oua, zahar, faina, lapte, mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura Raffaello
  • Pentru blat( 23/36 cm):
  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g făină
  • 100 g nucă de cocos
  • un praf sare
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 30 g zahăr
  • 30 ml lichior de cocos
  • Pentru cremă:
  • 5 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lapte
  • un praf sare
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 100 g cocos
  • Decor:
  • bomboane Raffaello
  • nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Raffaello:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.

Avem grijă să fie scoase din timp de la frigider, cam cu o oră înaine, pentru a nu fi reci când le mixăm.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare.

Ne oprim când bezeaua este fermă și rămâne fixată pe pereții bolului.

Scoatem mixerul și introducem o spatulă.

Adăugăm, treptat, făina și nuca de cocos, lingură cu lingură și amestecăm încet cu spatula.

Folosim mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Tapetăm tava cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și presărăm zahăr pudră.

Blatul se va desprinde mult mai ușor, chiar perfect, decât dacă presărăm făină.

Întindem compoziția de blat în tavă și o nivelăm uniform, cu spatula.

Coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, dar facem și testul cu scobitoarea, pentru siguranță.

Preparăm siropul

Punem apa cu zahărul într-un vas, pe foc și amestecăm până când zahărul se topește.

Ridicăm vasul de pe foc și lăsăm siropul să se răcească.

Adăugăm lichiorul de cocos și amestecăm pentru a se distribui uniform.

Preparăm crema

Frecom gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul pudră, apoi le diluăm cu laptele rece.

Fierbem crema la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.

O lăsăm să se răcească, apoi o amestecăm cu mascarponele.

În alt vas, încălzim frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere.

Ridicăm vasul de pe foc, rupem ciocolata și o adăugăm peste frișca încălzită.

Amestecăm imtens până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată.

Dăm vasul la rece.

Când compoziția de ciocolată albă este bine răcită, introducem mixerul și o mixăm până devine spumoasă.

Adăugăm crema de gălbenușuri cu mascarpone și mixăm până se omogenizează crema.

Adăugăm nuca de cocos și din nou omogenizăm crema.

Însiropăm blatul răcit cu siropul, de asemeni, răcit.

Întindem crema de ciocolată albă cu cocos, în strat uniform, peste blat.

Presărăm nucă de cocos și dăm prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.

Apoi o porționăm și decorăm porțiile cu bomboane rafaello, tăiate în jumătăți, sau întregi.

O servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

 Vezi si reteta de Cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

27.01.2019, 13:20

Cu siguranță, este și pe gustul meu!

Gherca Daniela 1

28.01.2019, 09:40

mmm o prajitura fina si tare delicioasa!

dantes 1

28.01.2019, 10:41

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu visine