Prajitura cu branza dulce

de ela in Prajituri, 7 Apr 2013 | 3646 vizualizari

 

moale,dulce,pufoasa,usoara....un deliciu fin...eu am pus prajitura in forme mici,dar se poate pune foarte bine in tava normala

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 175 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 4 oua
  • 80 gr zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 50 gr merisoare uscate(se poate si fara)
  • 1 fiola estenta de rom
  • 1 plic aroma portocale FINESSE de la Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.

Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat grisul,zaharul vanilat,aroma de portocale si smantana si amestecam.Punem si albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam branza dulce de ambele feluri,treptat si stafidele si merisoarele si omogenizam bine compozitia,amestecand usor.

Ungem si tapetam cu faina o tava in care rasturnam compozitia(eu am pus in forme mici de silicon).Dam la cuptor la foc mic,vreo 50minute.Scoatem si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

eu am pus topping de ciocolata deasupra,dar nu este nevoie neaparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ela 1

03.09.2013, 23:48

offf... 3-4linguri

Tabita _ 1

04.09.2013, 20:14

Multumesc. Am facut-o deja. E o super prajitura si in mijloc e putin umeda. Ma bucur ca am incercat-o, desi la inceput am crezut ca ii lipseste faina.

ela 1

05.09.2013, 11:42

Tabita,ma bucur daca ti-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci