Prajitura cu branza dulce

de ela in Prajituri, 7 Apr 2013 | 1895 vizualizari

 

moale,dulce,pufoasa,usoara....un deliciu fin...eu am pus prajitura in forme mici,dar se poate pune foarte bine in tava normala

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 175 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 4 oua
  • 80 gr zahar pudra
  • 4 linguri gris
  • 100 gr stafide
  • 50 gr merisoare uscate(se poate si fara)
  • 1 fiola estenta de rom
  • 1 plic aroma portocale FINESSE de la Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.


Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.


Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.


Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat grisul,zaharul vanilat,aroma de portocale si smantana si amestecam.Punem si albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam branza dulce de ambele feluri,treptat si stafidele si merisoarele si omogenizam bine compozitia,amestecand usor.


Ungem si tapetam cu faina o tava in care rasturnam compozitia(eu am pus in forme mici de silicon).Dam la cuptor la foc mic,vreo 50minute.Scoatem si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

eu am pus topping de ciocolata deasupra,dar nu este nevoie neaparat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ela 1

03.09.2013, 23:48

offf... 3-4linguri

- TABITA - 1

04.09.2013, 20:14

Multumesc. Am facut-o deja. E o super prajitura si in mijloc e putin umeda. Ma bucur ca am incercat-o, desi la inceput am crezut ca ii lipseste faina.

ela 1

05.09.2013, 11:42

Tabita,ma bucur daca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos