Desert prajitura rasturnata cu gutuie

de Adele in Prajituri, 21 Oct 2017 | 4006 vizualizari

 

De sezon👌

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar (80 gr)
  • 3 linguri cu ulei (40 ml)
  • 5 linguri cu faina (100 gr faina)
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • sucul la doua portocale si coaja rasa dupa gust
  • Un plic de praf de copt
  • Un varf de sare.
  • 2 gutui coapte
  • 4 linguri cu zahar
  • Un cub de unt (15 gr)
  • Suc de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu gutuie:

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel.
Separat albusurile se mixeaza spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana se topeste zaharul si compozitia devine spumoasa, se adauga sucul de portocala, faina, praful de copt si amidonul, se amesteca bine. La final, se incorporeaza albusurile, usor de jos in sus pana se obtine o compozitie lejera si omogena.

Intr-o tava de guguluf, se asaza fructele, deasupra se toarna compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 170° C, pentru 25-30 minute, pana cand este bine rumenit.
Se scoate, se lasa cateva minute si se scoate usor din forma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete bistritene