Desert Prajitura "tavalita"

de miremirc in Prajituri, 22 Apr 2011 | 50746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • 50 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Glazura :
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina (unt)
  • 4 linguri lapte
  • 50 g cacao
  • 3 linguri rom
  • 200 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura "tavalita":

Mixam intr-un castron oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite, adaugam laptele, faina iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt (25*35cm) si turnam compozitia.

Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si il taiem patratele.
Pregatim glazura astfel: intr-o craticioara punem zaharul, margarina, laptele, cacaua si le punem pe foc pana se omogenizeaza; dam deoparte si punem romul. Daca cumva raman cocoloase de cacao, strecuram glazura printr-o sita de inox.

Fiecare patratica o dam prin glazura de ciocolata, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "tavalita"" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere