Biscuiti Spritati

de T I M E A in Prajituri, 25 Mai 2013 | 10385 vizualizari

 

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat.
Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina Rama
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 gr faina
  • cateva linguri de dulceata de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Spritati:

Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra.


Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam.


Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr.


Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Lasam pe masa 10-20 de minute.


Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt.


In formele rotunde punem gem in mijloc.


Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra.


Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

Putem pune orice alte arome in loc de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

T I M E A 1

26.05.2013, 13:51

cu drag Laurenta ;
Alinutza

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 13:54

deliciosi

Panacris 1

10.11.2013, 14:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu ciocolata