Biscuiti Spritati

de T I M E A in Prajituri, 25 Mai 2013 | 8931 vizualizari

 

De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat.
Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr margarina Rama
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 gr faina
  • cateva linguri de dulceata de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Spritati:

Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra.


Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam.


Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr.


Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina. Lasam pe masa 10-20 de minute.


Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt.


In formele rotunde punem gem in mijloc.


Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.


Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra.


Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani.

 

TIPS-URI

1

Putem pune orice alte arome in loc de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Spritati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

T I M E A 1

26.05.2013, 13:51

cu drag Laurenta ;
Alinutza

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 13:54

deliciosi

Panacris 1

10.11.2013, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri duo