Tiramisu reţetă adaptata

de angelika in Prajituri, 17 Ian 2013 | 9487 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala este un desert cu specific italian. Este fin, delicat si usor de facut. Cu acest desert sigur ne vom impresiona placut musafirii si nu vom da gres niciodata.

 

INGREDIENTE

  • 350 piscoturi (ladyfinger)
  • 500 g mascarpone
  • 8 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 2 linguri de esenta portocale
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 50 g cafea
  • 2 plicuri de gelatina
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe plic. Avem grija sa respectam dozajul, adica 1 plic la 0,5 l de lichid. Noi vom obtine cam 1 l de crema si vom folosi 2 pliculete de gelatina.

Cand s-a racit gelatina o amestecam cu crema incetisor de jos in sus cu o lingura. Punem din nou la frigider.

Intr-un ibric facem o cafea mai tarisoara in care putem picura esenta de rom. Cand s-a racit introducem in cafea pe ambele parti piscoturile. Le asezam in tava bine aleasa si turnam crema . Ar trebui sa obtinem 2 straturi de piscoturi si 2 de crema. Lasam tava la frigider pentru a se intari prajitura. De preferat este sa servim desertul a doua zi. Taiem portiile in formele alese si presaram cacaua cu o strecuratoare de ceai.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

tiramisul italienesc se face cu amaretto, un lichior italienesc pe care il putem inlocui cu succes cu esenta de portocale.

2

nu amestecam niciodata gelatina cu mixerul

3

piscoturile trebuie sa fie doar umezite, nu imbibate in cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu frisca