Desert prajitura trei culori

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 42537 vizualizari

 

Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g margarina (200 g unt)
  • 4 oua
  • 150 g nuca pisata
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine (un borcan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura trei culori:

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.

Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.

Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis la culoare si se pune intr-o tava de 32x43 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se intinde uniform pe ea gem si se presara nuca.

Se intinde o foaie si din aluatul cu cacao, cel inchis la culoare si se pune in tava peste gem si nuca.

Se intinde restul de gem si se presara nucile ramase.

Cele trei albusuri se bat spuma cu zaharul pudra ca pentru bezele. Bezeaua se pune in tava peste foi si se intinde uniform.

Se introduce in cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute. Se taie cat mai e calda, ca sa nu crape bezeaua.

Eu am uitat si am taiat-o rece si s-a spart bezeaua, dar a fost foarte buna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu orice gem va place.

2

Aluatul fiind fraged cel mai bine se intinde cu mana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura trei culori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca