Pasca - reteta simpla

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 4835 vizualizari

 

In fiecare an am facut pasca, am incercat retete noi de fiecare data. Niciodata nu mi-a placut 100%, sau blatul a crescut prea mult, sau branza imi ramanea cruda. Anul acesta am facut o reteta foarte simpla si am pus la cuptor in mai multe tavi mici, ca sa fiu sigura ca nu imi ramane nici cruda nici nu imi iese pe jumatate din tava :). Cu siguranta si cei nepriceputi pot sa o faca daca au putintica vointa si ingredientele necesare.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza de vaci dulce, foarte bine scursa (de preferat prin tifon)
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 1 unt
  • 200 zahar pudra
  • 250 g stafide
  • 3 zahar vanilat
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri faina
  • 1 pudinga de vaniilie
  • 1 esenta vanilie
  • coaja a 2 lamaie
  • coaja a 1 portocala
  • 1 rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca - reteta simpla:

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele.


Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat incorporam branza, pudinga, coaja de citrice, stafidele stoarse foarte bine, grisul si faina, le batem cu mixerul pana devin spuma. Albusurile se bat cu praf de sare si treptat se adauga in compozitie. Aluatul se toarna in tavi mici care se introduc in cuptorul fierbinte la foc mic pana se rumenesc (40 min). Le scoatem pe rand, punem folie de aluminiu deasupra si le mai lasam inca 30 minute.


 

TIPS-URI

1

Am folosit 3 tavi din aluminiu de unica folosinta (cele mici rotunde) si o tava mica patrata 15x15 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

23.04.2014, 10:54

MIUTA 1

23.04.2014, 12:58

Rocsi 1

23.04.2014, 20:11

Foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)