Pasca - reteta simpla

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 7917 vizualizari

 

In fiecare an am facut pasca, am incercat retete noi de fiecare data. Niciodata nu mi-a placut 100%, sau blatul a crescut prea mult, sau branza imi ramanea cruda. Anul acesta am facut o reteta foarte simpla si am pus la cuptor in mai multe tavi mici, ca sa fiu sigura ca nu imi ramane nici cruda nici nu imi iese pe jumatate din tava :). Cu siguranta si cei nepriceputi pot sa o faca daca au putintica vointa si ingredientele necesare.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza de vaci dulce, foarte bine scursa (de preferat prin tifon)
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 1 unt
  • 200 zahar pudra
  • 250 g stafide
  • 3 zahar vanilat
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri faina
  • 1 pudinga de vaniilie
  • 1 esenta vanilie
  • coaja a 2 lamaie
  • coaja a 1 portocala
  • 1 rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca - reteta simpla:

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele.

Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat incorporam branza, pudinga, coaja de citrice, stafidele stoarse foarte bine, grisul si faina, le batem cu mixerul pana devin spuma. Albusurile se bat cu praf de sare si treptat se adauga in compozitie. Aluatul se toarna in tavi mici care se introduc in cuptorul fierbinte la foc mic pana se rumenesc (40 min). Le scoatem pe rand, punem folie de aluminiu deasupra si le mai lasam inca 30 minute.

 

TIPS-URI

1

Am folosit 3 tavi din aluminiu de unica folosinta (cele mici rotunde) si o tava mica patrata 15x15 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca - reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat