Prăjiturele pentru cafea

de diaconta in Prajituri, 2 Feb 2014 | 4734 vizualizari

 

Le-am denumit aşa dar asta nu înseamnă că nu le puteţi mânca ori de câte ori vă este poftă.Ieri chiar nu mai aveam nici un chef să mai fac prăjitură după ce am făcut doua torturi,dar cum a venit nepoata mea ,special pentru a mânca desert,am făcut la repezeală prăjiturelele astea.Pe mine nu mă încântă în mod deosebit cu cremă multa şi frişcă,dar tare bune au fost lângă cafeluţa de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 250 g crema mascarpone
  • In plus frisca pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele pentru cafea:

Ouale le-am mixat cu zaharul pâna si-au triplat volumul.


Am pus vanilia ,apoi faina amestecata cu praful de copt în trei reprize.


La aceasta etapa am amestecat cu un tel.


Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am pus la cuptor 25 de minute,primele 10 minute la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.


Am lasat blatul sa se raceasca.


Am înfierbântat frisca (fara s-o fierb),apoi am pus ciocolata maruntita.


Am amestecat pâna s-a topit ciocolata si am pus vasul la frigider.


Dupa ce amestecul s-a întarit,am mixat bine si l-am amestecat cu crema mascarpone.


Am taiat blatul în doua ,e orizontala si am pus un strat de crema.


Apoi am taiat cuburi,pe care am pus câte un moţ de crema si de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

diaconta 1

04.02.2014, 09:25

Alina multumesc

Madelline 1

12.02.2014, 00:23

pfff pacat ca nu beau cafea

diaconta 1

12.02.2014, 13:58

Madelline,dar poti sa mananci prajituri ))nici eu nu mai beau cafea de cateva zile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem