Prăjiturele pentru cafea

de diaconta in Prajituri, 2 Feb 2014 | 5486 vizualizari

 

Le-am denumit aşa dar asta nu înseamnă că nu le puteţi mânca ori de câte ori vă este poftă.Ieri chiar nu mai aveam nici un chef să mai fac prăjitură după ce am făcut doua torturi,dar cum a venit nepoata mea ,special pentru a mânca desert,am făcut la repezeală prăjiturelele astea.Pe mine nu mă încântă în mod deosebit cu cremă multa şi frişcă,dar tare bune au fost lângă cafeluţa de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 250 g crema mascarpone
  • In plus frisca pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele pentru cafea:

Ouale le-am mixat cu zaharul pâna si-au triplat volumul.


Am pus vanilia ,apoi faina amestecata cu praful de copt în trei reprize.


La aceasta etapa am amestecat cu un tel.


Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am pus la cuptor 25 de minute,primele 10 minute la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.


Am lasat blatul sa se raceasca.


Am înfierbântat frisca (fara s-o fierb),apoi am pus ciocolata maruntita.


Am amestecat pâna s-a topit ciocolata si am pus vasul la frigider.


Dupa ce amestecul s-a întarit,am mixat bine si l-am amestecat cu crema mascarpone.


Am taiat blatul în doua ,e orizontala si am pus un strat de crema.


Apoi am taiat cuburi,pe care am pus câte un moţ de crema si de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

diaconta 1

04.02.2014, 09:25

Alina multumesc

Madelline 1

12.02.2014, 00:23

pfff pacat ca nu beau cafea

diaconta 1

12.02.2014, 13:58

Madelline,dar poti sa mananci prajituri ))nici eu nu mai beau cafea de cateva zile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si crema de ciocolata