Chec cu lamaie

de LUK in Prajituri, 6 Feb 2011 | 1926 vizualizari

 

Imi plac mult checurile pentru ca sunt bune si se fac repede..si ador gustul de lamaie in prajituri...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • o mana de stafide
  • 30gr unt topit sau foarte moale..
  • 6 linguri de faina(daca sunt ouale mari poatee nevoie sa mai adaugati o lingura)
  • un praf de copt
  • 6 linguri de zahar tos
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina.


In zeama de lamaie dizolvam praful de copt si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine..


Albusurile le batem spuma tare adaugand treptat dup ace s-au intarit cate 3 linguri de zahar.


Incet incorporam compozitia de galbenusuri si restul de faina in albusuri,amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.Punem stafidele si amestecam.Turnam compozitia astfel obtinuta in tava de chec in care am pus hartie de copt..coacem la foc mediu 145 de grade in cuptorul preincalzit 35-40min.


Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se pudreaza cu zahar pudra..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

07.02.2011, 20:08

Imi place ce frumos e buchetul

LUK 1

07.02.2011, 20:44

Criss..Mirela..multumesc..

adry88 1

04.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada