Chec cu lamaie

de LUK in Prajituri, 6 Feb 2011 | 1568 vizualizari

 

Imi plac mult checurile pentru ca sunt bune si se fac repede..si ador gustul de lamaie in prajituri...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • o mana de stafide
  • 30gr unt topit sau foarte moale..
  • 6 linguri de faina(daca sunt ouale mari poatee nevoie sa mai adaugati o lingura)
  • un praf de copt
  • 6 linguri de zahar tos
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu untul,3linguri de zahar,coaja de lamaie,3 linguri de faina.


In zeama de lamaie dizolvam praful de copt si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine..


Albusurile le batem spuma tare adaugand treptat dup ace s-au intarit cate 3 linguri de zahar.


Incet incorporam compozitia de galbenusuri si restul de faina in albusuri,amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.Punem stafidele si amestecam.Turnam compozitia astfel obtinuta in tava de chec in care am pus hartie de copt..coacem la foc mediu 145 de grade in cuptorul preincalzit 35-40min.


Se scoate din tava dupa ce s-a copt si se pudreaza cu zahar pudra..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

07.02.2011, 20:08

Imi place ce frumos e buchetul

LUK 1

07.02.2011, 20:44

Criss..Mirela..multumesc..

adry88 1

04.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Amandine