Prajitura cu foi, branza dulce si stafide

de Merisor in Prajituri, 27 Noi 2012 | 13468 vizualizari

 

Buna si satioasa se poate servi cu un pahar sau o cana de iaurt.
Unitatea de masura este cana de 250 mL.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • coaja si zeama de portocala
  • esenta de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 800 gr faina
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 15 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr branza dulce
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 oua
  • un plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi, branza dulce si stafide:

Intai am pus stafidele la hidratat.

Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol.

Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am frecat in continuare.

Am pus bicarbonatul in iaurt si am amestecat imediat deoarece se umfla, apoi l-am adaugat peste compozitia din bol si am omogenizat.

Am pus coaja si zeama de portocala, esenta, sarea si in final faina amestecata cu cele doua linguri de cacao si drojdia uscata. Am framantat un aluat elastic si usor de intins pe care l-am lasat sa se odihneasca 10 minute.

Intre timp am pregatit compozitia cu branza.

Am amestecat branza cu zaharul si budinca de vanilie, am pus coaja si zeama de lamaie, sarea, apoi am incorporat ouale.

Aluatul l-am impartit in trei parti, doua parti egale si una mai micuta pe care am asezat-o la mijloc. 

Am tapetat tava cu hartie, am intins prima foaie de aluat, peste ea am pus jumatate din compozitia cu branza, apoi am pus foaia cea mica, cealalta jumatate de compozitie cu branza si ultima foaie.

Am copt la 180 grade pentru 40 minute.

Eu am folosit o tava de 28/36 cm.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi, branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza