Prajitura cu foi, branza dulce si stafide

de merisor in Prajituri, 27 Noi 2012 | 8044 vizualizari

 

Buna si satioasa se poate servi cu un pahar sau o cana de iaurt.
Unitatea de masura este cana de 250 mL.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • coaja si zeama de portocala
  • esenta de portocala
  • 2 linguri cacao
  • 800 gr faina
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 15 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr branza dulce
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 oua
  • un plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi, branza dulce si stafide:

Intai am pus stafidele la hidratat.


Pentru blat am spart ouale si le-am pus intregi intr-un bol.


Am adaugat zaharul si am frecat bine pana au devenit o spuma, apoi am adaugat uleiul si am frecat in continuare.


Am pus bicarbonatul in iaurt si am amestecat imediat deoarece se umfla, apoi l-am adaugat peste compozitia din bol si am omogenizat.


Am pus coaja si zeama de portocala, esenta, sarea si in final faina amestecata cu cele doua linguri de cacao si drojdia uscata. Am framantat un aluat elastic si usor de intins pe care l-am lasat sa se odihneasca 10 minute.


Intre timp am pregatit compozitia cu branza.


Am amestecat branza cu zaharul si budinca de vanilie, am pus coaja si zeama de lamaie, sarea, apoi am incorporat ouale.


Aluatul l-am impartit in trei parti, doua parti egale si una mai micuta pe care am asezat-o la mijloc.


Am tapetat tava cu hartie, am intins prima foaie de aluat, peste ea am pus jumatate din compozitia cu branza, apoi am pus foaia cea mica, cealalta jumatate de compozitie cu branza si ultima foaie.


Am copt la 180 grade pentru 40 minute.


Eu am folosit o tava de 28/36 cm.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi, branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

merisor 1

28.11.2012, 21:12

Rocsi, iti trimit maine la cafea

Panacris 1

24.01.2013, 11:28

babi5 1

29.01.2014, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100