Banana bread

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 3482 vizualizari

 

E minunata cind ai prea multe banane gata sa se strice. Nu e paine, ci un fel de chec cu banane. Foarte buna si dulce, iar coaja e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cup zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cup unt
  • 3 cup zahar
  • 3 oua
  • 6 banane pisate
  • 1 cutie smintina
  • 2 lingurite vanilie (esenta la sticluta)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 1/2 cup faina
  • 1 cup nuci, alune etc. tocate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

Se incinge cuptorul la 150 grade.


Se unge o tava mare de prajituri. 1/4 cup zahar se amesteca cu 1 lingurita scortisoara si cu acestea se prafuieste bine tava de copt.


Intr-un castron mare se amesteca foarte bine celalalte ingrediente ( faina si praful de copt la sfirsit). Se toarna in forma si se lasa la cuptor o ora sau pina iese scobitoarea curata.

 

TIPS-URI

1

Bananele e bine sa fie din cele foarte coapte. Eu am pus doar 5 ca nu aveam mai multe, iar nuci nu am mai folosit. Din greseala am folosit o tava mai mica si a trebuit sa o las mai mult in cuptor ca sa se faca si miezul. E mai bine sa o faceti in tava mare, sa fie ca o prajitura sau in mai multe tavi de chec. Gustul e minunat oricum procedati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

adry88 1

11.05.2011, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu fructe