Banana bread

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 6105 vizualizari

 

E minunata cind ai prea multe banane gata sa se strice. Nu e paine, ci un fel de chec cu banane. Foarte buna si dulce, iar coaja e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 cup zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 cup unt
  • 3 cup zahar
  • 3 oua
  • 6 banane pisate
  • 1 cutie smintina
  • 2 lingurite vanilie (esenta la sticluta)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 1/2 cup faina
  • 1 cup nuci, alune etc. tocate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

Se incinge cuptorul la 150 grade.

Se unge o tava mare de prajituri. 1/4 cup zahar se amesteca cu 1 lingurita scortisoara si cu acestea se prafuieste bine tava de copt.

Intr-un castron mare se amesteca foarte bine celalalte ingrediente ( faina si praful de copt la sfirsit). Se toarna in forma si se lasa la cuptor o ora sau pina iese scobitoarea curata.

TIPS-URI

1

Bananele e bine sa fie din cele foarte coapte. Eu am pus doar 5 ca nu aveam mai multe, iar nuci nu am mai folosit. Din greseala am folosit o tava mai mica si a trebuit sa o las mai mult in cuptor ca sa se faca si miezul. E mai bine sa o faceti in tava mare, sa fie ca o prajitura sau in mai multe tavi de chec. Gustul e minunat oricum procedati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci