Tarta cu branza dulce si fructe de padure

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 4717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat : 250 gr. faina 
  • 130 gr. unt 
  • 80 gr. zahar 
  • 1 ou 
  • crema 4 oua 
  • 70 gr. zahar 
  • 400 gr. branza vaci (am folosit crema quark cu vanilie 500 gr) 
  • 200 ml. smantana (20%) 
  • 100 ml. frisca 
  • 2 Linguri amidon 
  • 300 gr. fructe de padure congelate (reteta originala era cu 250 gr. zmeura)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si fructe de padure:

Blatul: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10 minute.

Crema: Se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Separam ouale, galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza iar albusurile se bat cu un varf de sare si se adauga si ele.

Amidonul se toarne in ploaie, se omogenizeaza.
se aseaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.
Fructele se paseaza, se strecoara si se repartizeaza cu lingura peste branza. Se marmoreaza cu un betisor (de la frigarui) sau coada unei linguri, trecand usor printre straturi.
Se coace cca 40 minute.  Se orneaza cu fructe oprite dinainte sau zahar pudra.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu branza dulce si fructe de padure-0
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-1
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-2
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-3
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-4
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-5
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-6
Tarta cu branza dulce si fructe de padure-7

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos

Bucataras Dragos 1

11.06.2009, 13:44

mmm yammy

elena1988

elena1988 1

05.03.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!