Tarta cu branza dulce si fructe de padure

de leoflori in Prajituri, 11 Iun 2009 | 4842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat : 250 gr. faina 
  • 130 gr. unt 
  • 80 gr. zahar 
  • 1 ou 
  • crema 4 oua 
  • 70 gr. zahar 
  • 400 gr. branza vaci (am folosit crema quark cu vanilie 500 gr) 
  • 200 ml. smantana (20%) 
  • 100 ml. frisca 
  • 2 Linguri amidon 
  • 300 gr. fructe de padure congelate (reteta originala era cu 250 gr. zmeura)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza dulce si fructe de padure:

Blatul: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se infasoara in folie si se lasa la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie subtire si o punem in forma de tarta de 26 cm. Se pune peste foaie o hartie de copt cu boabe de fasole pt. ingreunat si se coace blatul cca 10 minute.


Crema: Se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si zaharul. Separam ouale, galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza iar albusurile se bat cu un varf de sare si se adauga si ele.



Amidonul se toarne in ploaie, se omogenizeaza.

se aseaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.

Fructele se paseaza, se strecoara si se repartizeaza cu lingura peste branza. Se marmoreaza cu un betisor (de la frigarui) sau coada unei linguri, trecand usor printre straturi.

Se coace cca 40 minute. Se orneaza cu fructe oprite dinainte sau zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza dulce si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (2)

Bucataras Dragos 1

11.06.2009, 13:44

mmm yammy

elena1988 1

05.03.2011, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura