Tartă cu frişcă şi fructe

de Dana_Retetegg in Prajituri, 25 Iun 2011 | 2885 vizualizari

 

O tarta delicioasa, de vara!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 100 gr unt,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1 praf de sare,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 50 ml apa minerala,
  • faina.

Pt umplutura:

  • frisca,
  • piersici,
  • banane,
  • capsuni.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu frişcă şi fructe:

Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.

Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.

Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.

La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.

Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.

L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si le-am pus in tava.

L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.

Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu frişcă şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata