O tarta delicioasa, de vara!
Pt. aluat:
Pt umplutura:
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.
Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.
Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat faina.
La inceput am amestecat cu o furculita, iar cand amestecul s-a ingrosat am inceput sa omogenizez bine aluatul cu mana.
Trebuie ca la final sa obtinem un aluat consistent, tare.
L-am lasat la frigider 40 de minute, apoi l-am intins si le-am pus in tava.
L-am intepat cu o furculita din loc in loc si l-am lasat la foc potrivit 25 - 30 de minute.
Am lasat tarta sa se raceasca, apoi am umplut-o cu frisca, felii de piersica, banana si capsuni.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro