Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni

de simona72 in Prajituri, 14 Mai 2015 | 1123 vizualizari

 

Na, ca m-am 'nervat tare pe Oana!:)))
Ador parfumul si gustul capsunilor, iar de cele mai multe ori daca nu se mananca atunci, in ziua in care le cumpar, ajung cu siguranta sa fie puse in prajituri.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 120 g unt moale
  • 6+3 linguri zahar
  • 4 albusuri
  • 3 oua mici de tara
  • 1 ptaf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 220 gr faina(pentru cozonac am folosit eu)
  • 60-70 gr fulgi de cocos
  • 100 ml lapte de cocos
  • pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 2 linguri sirop concentrat din fructe de padure
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 3-4 linguri apa rece
  • pentru deasupra:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • capsuni proaspete intregi
  • 3-4 patratele ciocolata alba+1 cub mic de unt
  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni:

Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam cate o lingura de faina,fulgi de cocos si lapte de cocos si mixam la miteza mica la inceput apoi la vitexa mare, pana terminam toate ingredientele de adaugat la crema de unt si oua. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de zahar ramase. Adaugam bezeaua de albusuri la aluatul facut anterior si amestecam cu un tel tip para de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca complet.


Pentru jeleul de capsuni: alegem cateva capsuni, dintr-un total de 500 gr,care sunt mai frumoase si cam de aceeasi marime le dam deoparte pentru decor. Restul de capsuni le taiem in sferturi le punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam siropul si le lasam sa fiarba 5 minute pana fructele sau inmuiat. Cu un blender vertical pasiram bine fructele pana obtinem un piure fin. Dizolvam amidonul in putina apa rece si-l adaugam la piureul de capsuni. Punem piureul in craticioara si-l lasam pe foc pana se ingroasa. Lasam jeleul sa se raceasca putin apoi il punem peste blatul racit. Dam blatul cu jeleu la frigider pentru o ora.


Intre timp, mixam frisca cu zahar dupa gust. Capsunile, spalate si uscate cu prosop de bucatarie le asezam pe o bucata de hartie de copt. Topim ciocolata alba impreuna cu untul pe baie de aburi. Trecem cpsunile prin ciocolata topita si le aezam pe hartia de copt. Le dam la frigider pentru 30 minute apoi le trecem prin fulgi de ciocolata neagra.


Punem frisca intr-un pos, adaptam duiul stea si decoram fiecare prajitura cu un mot consistent de frisca. In mijloc punem cate o capsuna. Dam tava la frigider pentru inca o ora si servim prajitura! Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

folositi o tava cu margini detasabile daca aveti

2

daca vreti capsunile imbracate in ciocolata alba si sa se si vada mai bine ciocolata, puneti putin unt, sa fie cat mai groasa ciocolata topita...

3

ianinte de a orna prajitura cu frisca, taiati blatul cu jeleu in bucati aproximativ egale

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Mihaela11_jo 1

15.05.2015, 19:45

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:49

Delicioasa

mirela0911 1

18.05.2015, 07:39

Ce arătoase sunt prajiturelele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura