Cheesecake cu visine

de papabundetot in Prajituri, 13 Sep 2014 | 1271 vizualizari

 

Asa cum probabil v-ati obisnuit,seria cheesecake-urilor cu diverse fructe va continua,astazi…cu visine.pentru ca este un desert de vara,as spune eu,deoarece nu se coace,profit de fructele care sunt acum pe piata si incerc diverse combinatii,pana cand o voi gasi pe cea care ma va cuceri cu adevarat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 250 gr biscuiti
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 gr visine
  • 100 gr zahar
  • 6 foi gelatina
  • 30 ml lapte vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine:

Biscuitii si untul le-am bagat la robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au maruntiti bine si compozitia s-a omogenizat. Am pus apoi compozitia intr-o forma de tort ( se poate face in orice alta forma),presand bine biscuitii,astfel ca blatul sa fie uniform,apoi l-am dat la frigider sa se intareasca.


Visinele le-am pus intr-o craticioara impreuna cu 2-3 linguri zahar si putina vanilie si le-am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit si visinele s-au inmuiat bine,apoi le-am maruntit cu blenderul si le-am dat deoparte.Ricotta am amestecat-o cu 2-3 linguri de zahar si am mixat-o putin pentru a o face mai fina.Laptele l-am incins bine la foc si apoi am pus in el foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece,am amestecat bine pt a le dizolva si apoi le-am pus peste ricotta si am mai mixat un pic.


Am batut bine frisca,apoi am amestecat-o cu ricotta,am impartit compozitia de ricotta si frisca in 2 parti egale,intr-una am pus visinele maruntite si pe cealalta am lasat-o fara a mai adauga nimic.


Am scos blatul din frigider,care intre timp s-a si intarit,am pus un strat de ricotta cu frisca,apoi un alt strat de ricotta cu frisca amestecat cu visine,am decorat prajitura cu cateva visine intregi si am dat-o la frigider pentru 3 ore. pana cand gelatina si-a facut treaba si crema a devenit mai ferma.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

14.09.2014, 22:30

dantes 1

15.09.2014, 06:24

Delicios!

Sylvia 1

15.09.2014, 20:54

e superb !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu visine