Prajitura cu gem glazurata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 6 Apr 2012 | 8551 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si insiropata......te lingi pe degete.....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 cani faina ( cana de 200 gr)
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem (de care ai si iti place)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina (eu am pus ulei)
  • 200 gr nuca sau nuca cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem glazurata - de post:

Aluat:


- amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia


- omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min


- dupa ce s-a copt si racit prajitura, o tai bucati si torni glazura fierbinte si presari nuca macinata sau cea de cocos, dupa preferinta


Glazura:


- fierbi apa cu zaharul si cacaua, adaugi margarina si mai lasi sa dea intr-un clocot - doua



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem glazurata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

jolygina 1

08.04.2012, 11:34

da da buna

Georgiana78 1

08.04.2012, 19:47

Jolygina, multumesc!

adry88 1

13.04.2012, 16:36

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca