Prajitura cu gem glazurata - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 6 Apr 2012 | 8850 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si insiropata......te lingi pe degete.....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 cani faina ( cana de 200 gr)
  • 1 cana zahar
  • 100 gr stafide
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem (de care ai si iti place)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina (eu am pus ulei)
  • 200 gr nuca sau nuca cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem glazurata - de post:

Aluat:


- amesteci zaharul cu apa, adaugi uleiul, stafidele spalate, gemul, sarea, faina amestecata cu praful de copt si vanilia


- omogenizezi compozitia, o torni in tava (26/19) unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 180-190C pentru 30-35 min


- dupa ce s-a copt si racit prajitura, o tai bucati si torni glazura fierbinte si presari nuca macinata sau cea de cocos, dupa preferinta


Glazura:


- fierbi apa cu zaharul si cacaua, adaugi margarina si mai lasi sa dea intr-un clocot - doua



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem glazurata - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

jolygina 1

08.04.2012, 11:34

da da buna

Georgiana78 1

08.04.2012, 19:47

Jolygina, multumesc!

adry88 1

13.04.2012, 16:36

foarte foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro