Desert prajitura cu bulion

de Lau in Prajituri, 6 Iul 2017 | 1798 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul retete fel de fel

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 plic amoniac
  • un praf de sare
  • 650 g faina
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 180 g gris
  • 1 lamaie
  • 150 g unt
  • 1 kg capsuni (sau 400 g dulceata de care dorim)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu bulion:

Foi-intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare.


Omogenizam, dupa care adaugam faina treptat, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios; invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.


Impartim aluatul in 4 bucati pe care le vom intinde in 4 foi; le vom coace pe spatele tavii pana ce se rumesc putin, le intepam cu furculita din loc in loc, sa nu se umfle la copt.


Crema-intr-un ceaun, adaugam zaharul, grisul, laptele, amestecand continuu. Punem pe foc sa fiarba pana ce se ingroasa ca o budinca.


Cand este gata adaugam zeama si coaja rasa de lamaie, untul taiat cubulete, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.


Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca putin.


Capsunile le-am taiat cubulete, am adaugat 150 g zahar si am pus pe foc, amestecand ocazional pana ce scade lichidul.


In tava in care am copt foile, asezam prima foaie- crema calduta-foaie-dulceata-foaie-crema-foie. Adaugam o greutate peste prajitura si lasam peste noapte.


A-2 zi, o pudram cu zahar sau cu nuca de cocos si o taiem in forma dorita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

07.07.2017, 19:55

Catalina L 1

14.07.2017, 16:10

as face si eu

Rahela Velicu 1

17.07.2017, 11:07

arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce