Prajitura cu branza

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 1794 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta prajitura ca mi-a placut din primul moment cand am vazut-o(dragoste la prima vedere) la Miha si evident ca-i voi multumi deoarece a iesit un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Branza de vaci se pune intr-un castron, peste ea se pune uleiul, laptele, zaharul vanilat, romul si zaharul. Toate acestea se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga si faina impreuna cu praful de copt si acum se amesteca cu mana formand un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se ia o tava de dimensiuni mai mari decat a mea adica de 25/28 dar nu cu mult si se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu faina. Aluatul se pune in tava si se modeleaza cu mana si apoi cu dosul unui pahar se egaleaza.

Crema se pregateste astfel: toate ingredientele se pun intr-un vas in care se poate face amestecul cu stikblenderul si dupa aceasta operatiune se pune crema peste aluatul din tava.

Sse da la cuptorul preincalzit la 180 grade si cu o alta tava cu apa sub aceasta cu prajitura se lasa in cuptor 45 de minute. A mea s-a cam rumenit pe margini deoarece am pus sub tava o alta, dar de mici dimensiuni. Gustul nu-l pot descrie deoarece trebuie facuta ca sa poti constata.

DELICIOASA. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1
Prajitura cu branza-2
Prajitura cu branza-3

COMENTARII (45)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.10.2012, 17:48

MonaMimi

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:50

Georghiouadriana23

Georghiouadriana23 1

16.11.2014, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!