Prajitura cu branza

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 5049 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta prajitura ca mi-a placut din primul moment cand am vazut-o(dragoste la prima vedere) la Miha si evident ca-i voi multumi deoarece a iesit un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Branza de vaci se pune intr-un castron, peste ea se pune uleiul, laptele, zaharul vanilat, romul si zaharul. Toate acestea se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga si faina impreuna cu praful de copt si acum se amesteca cu mana formand un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se ia o tava de dimensiuni mai mari decat a mea adica de 25/28 dar nu cu mult si se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu faina. Aluatul se pune in tava si se modeleaza cu mana si apoi cu dosul unui pahar se egaleaza.

Crema se pregateste astfel: toate ingredientele se pun intr-un vas in care se poate face amestecul cu stikblenderul si dupa aceasta operatiune se pune crema peste aluatul din tava.

Sse da la cuptorul preincalzit la 180 grade si cu o alta tava cu apa sub aceasta cu prajitura se lasa in cuptor 45 de minute. A mea s-a cam rumenit pe margini deoarece am pus sub tava o alta, dar de mici dimensiuni. Gustul nu-l pot descrie deoarece trebuie facuta ca sa poti constata.

DELICIOASA. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta turnata cu branza