Prajitura cu branza

de mamaieelena in Prajituri, 29 Oct 2012 | 1882 vizualizari

 

Am ales sa fac aceasta prajitura ca mi-a placut din primul moment cand am vazut-o(dragoste la prima vedere) la Miha si evident ca-i voi multumi deoarece a iesit un deliciu .

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 350 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 125 g mascarpone
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Branza de vaci se pune intr-un castron, peste ea se pune uleiul, laptele, zaharul vanilat, romul si zaharul. Toate acestea se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga si faina impreuna cu praful de copt si acum se amesteca cu mana formand un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se ia o tava de dimensiuni mai mari decat a mea adica de 25/28 dar nu cu mult si se unge cu ulei sau margarina si se tapeteaza cu faina. Aluatul se pune in tava si se modeleaza cu mana si apoi cu dosul unui pahar se egaleaza.


Crema se pregateste astfel: toate ingredientele se pun intr-un vas in care se poate face amestecul cu stikblenderul si dupa aceasta operatiune se pune crema peste aluatul din tava.


Sse da la cuptorul preincalzit la 180 grade si cu o alta tava cu apa sub aceasta cu prajitura se lasa in cuptor 45 de minute. A mea s-a cam rumenit pe margini deoarece am pus sub tava o alta, dar de mici dimensiuni. Gustul nu-l pot descrie deoarece trebuie facuta ca sa poti constata.


DELICIOASA. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

MotanLaOale 1

30.10.2012, 17:48

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:50

Georghiouadriana23 1

16.11.2014, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa