Sarlota cu mere

de ianculubita in Prajituri, 9 Ian 2013 | 3798 vizualizari

 

Buna ziua dragii mei "Bucatarasi"si LA MULTI ANI!!
Mi-a fost tare dor de voi,de tineretea voastra,de veselia voastra,de bunatatile pe care le faceti;eu am avut un an groaznic de greu(motivul absentei),am trecut peste boala grava a sotului meu,am trecut peste moartea motanelului meu cu ochi albastri,cine are un animal stie ce inseamna sa te atasezi de el,am trecut si peste plecarea fetei cu familia in Franta.
Am suferit,am plans,m-am consumat,am slabit apoi m-am refugiat in bucatarie;am fost ca un robot,nu stiam ce fac decat atunci cand produsul era in farfurie!!!
Nu mi-am inchipuit niciodata ca un an intreg sa fie atat de greu!!
Ceea ce ma bucura(acum),este faprul ca prin cate am trecut,nu am recurs la vreun gest necugetat!!
Eu va doresc sa fiti sanatoase,fericite,implinite,sa va iubiti si sper ca nu m-ati uitat!!!
Nu puteam sa revin,decat cu o delicioasa Sarlota pe care o recomand tuturor;e putin migaloasa dar merita!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 foi de gelatina
  • 6 mere
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 praf de ghimbir
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 20 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu mere:

Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri de apa rece pana-si dubleaza volumul si devin o spuma pufoasa; se adauga faina si albusurile spuma amestecand cu o spatula in miscari verticale; se rastoarna in tava cu hartie de copt, se tine la cuptor 30 minute, iar dupa ce se coace se lasa la racit


Merele curatate de coaja, taiate cuburi se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul brun si unt; dupa ce s-au inmuiat, se paseaza cu blenderul si se amesteca cu zeama, coaja de lamaie si gelatina care a stat 10 minute in apa rece, apoi se amesteca totul bine; intr-un bol se amesteca mierea cu 20 ml apa fierbinte, scortisoara, ghimbirul si se lasa deoparte;


Blatul racit se insiropeaza cu siropul de miere si se taie felii egale; o forma de tort mica se tapeteaza cu folie alimentara, se imbraca fundul si peretii cu felii de pandispan, in interior se pun jumatate din cantitatea de mere, deasupra felii de pandispan insiropate, apoi restul de mere si restul de pandispan; se aduna deasupra folia si se acopera cu o farfurie, se da la frigider pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se serveste cu topping de fructe sau ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Teo 1

09.01.2013, 21:54

La multi ani ,frumosi si sanatosi!gandul meu curat sa zboare spre tine!

ianculubita 1

10.01.2013, 17:41

Va multumesc fetelor,am stiut eu de ce mi-a fost dor de voi!!
Va pup si va imbratisez pe toate!!

MIUTA 1

10.01.2013, 21:49

La multi ani!
Sarlota arata suuuuuper

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura sarlota