Prajitura Turceasca -" Revani"

de Valyvalentyna in Prajituri, 23 Mai 2014 | 5011 vizualizari

 

Este o prajitura insiropata si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pahar de gris fin,
  • 2-3 pahare de faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 pahar de lapte{rece},
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 30 gr unt pt. uns tava,
  • 400 ml lapte+1 plic crema de ciocolata
  • Cremeole din [comert} sau nuca de cocos.
  • Pentru Sirop:
  • 2 cani mai mari de apa,
  • 2-3 cani de zahar{in cazul in care doriti sa fie mult mai dulce}.
  • 1 portocala {doar sucul}.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Turceasca -" Revani":

Pentru inceput preparam siropul: punem la foc mic zaharul pt. al carameliza apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot apoi turnam sucul de la portocala lasam sa mai fiarba apoi ii tragem de pe foc pentru a se raci un pic. Pt. Aluat: Se bate ouale cu zaharul pina se topeste apoi se adauga iaurtul, uleiul si esenta, paharul de lapte omogenizam bine.

Adaugam faina , grisul  si zaharul vanilat, praful de copt in ploaie se amesteca foarte bine. Un vas de cuptor se unge cu untul, se toarna aluatul se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit 1 75-180 de grade 45 de min pina devine frumos aurie, Intre timp face crema si o bagam la rece pina prajitura este gata.{in cazul in care o doriti cu crema}, Se scoate prajitura din cuptor si se taie imeidiat se toarna siropul racit, prajitura calda va absorbi siropul. Se acopera si se lasa sa se raceasca in totalitate apoi turnam crema de la frigider si bagam la rece pt.2-3 ore apoi o putem servi sau daca doriti doar cu nuca de cocos{fara crema  deasupra} o puteti servi atunci.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Folositi acelasi pahar si cana pentru masurarea ingrendientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Turceasca -" Revani"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Merisor 1

23.05.2014, 21:07

Foarte buna prajitura asta!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:28

buna prajitura

Valyvalentyna 1

29.05.2014, 15:52

Va multumesc..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava