Prajitura Turceasca -" Revani"

de Valyvalentyna in Prajituri, 23 Mai 2014 | 1931 vizualizari

 

Este o prajitura insiropata si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 1 iaurt,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pahar de gris fin,
  • 2-3 pahare de faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 pahar de lapte{rece},
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 30 gr unt pt. uns tava,
  • 400 ml lapte+1 plic crema de ciocolata
  • Cremeole din [comert} sau nuca de cocos.
  • Pentru Sirop:
  • 2 cani mai mari de apa,
  • 2-3 cani de zahar{in cazul in care doriti sa fie mult mai dulce}.
  • 1 portocala {doar sucul}.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Turceasca -" Revani":

Pentru inceput preparam siropul: punem la foc mic zaharul pt. al carameliza apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot apoi turnam sucul de la portocala lasam sa mai fiarba apoi ii tragem de pe foc pentru a se raci un pic. Pt. Aluat: Se bate ouale cu zaharul pina se topeste apoi se adauga iaurtul, uleiul si esenta, paharul de lapte omogenizam bine.


Adaugam faina , grisul si zaharul vanilat, praful de copt in ploaie se amesteca foarte bine. Un vas de cuptor se unge cu untul, se toarna aluatul se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit 1 75-180 de grade 45 de min pina devine frumos aurie, Intre timp face crema si o bagam la rece pina prajitura este gata.{in cazul in care o doriti cu crema}, Se scoate prajitura din cuptor si se taie imeidiat se toarna siropul racit, prajitura calda va absorbi siropul. Se acopera si se lasa sa se raceasca in totalitate apoi turnam crema de la frigider si bagam la rece pt.2-3 ore apoi o putem servi sau daca doriti doar cu nuca de cocos{fara crema deasupra} o puteti servi atunci.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Folositi acelasi pahar si cana pentru masurarea ingrendientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Turceasca -" Revani"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

merisor 1

23.05.2014, 21:07

Foarte buna prajitura asta!

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:28

buna prajitura

Valyvalentyna 1

29.05.2014, 15:52

Va multumesc..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Baclava