Prajitura Greta Garbo (de post)

de ionela84 in Prajituri, 28 Noi 2013 | 3887 vizualizari

 

Inpiratie Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 400 g cartofi
  • 300 g zahar
  • 300 g gem de prune
  • 100g ulei
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo (de post):

Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua.


Lasam la rece pt aprox 30 min


Luam o parte de aluat alb si il intindem pe masa infainata apoi transferam foaia obtinuta ,cu grija, in tava tapetata cu hartie de copt,ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem.


Luam partea de aluat cu cacaua si procedam la fel ca si cu cea alba ,odata intinsa o punem cu grija in tava peste foaia alba ,ungem foaia cu restul de gem,intindem si a 3 a foaie si o punem deasupra, dam la cuptorul incalzit pt cca 40 min.


O lasam sa se raceasca si ungem ultima foaie cu glazura de ciocolata sau cu un strat subtire de gem si presaram nuca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ionela84 1

30.11.2013, 09:10

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:09

ionela84 1

20.12.2013, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo