Prajitura Greta Garbo (de post)

de ionela84 in Prajituri, 28 Noi 2013 | 3597 vizualizari

 

Inpiratie Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 400 g cartofi
  • 300 g zahar
  • 300 g gem de prune
  • 100g ulei
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo (de post):

Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam  uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua.

Lasam la rece pt aprox 30 min

Luam o parte de aluat alb si il intindem pe masa infainata apoi  transferam foaia obtinuta ,cu grija, in tava tapetata cu hartie de copt,ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem.

Luam partea de aluat cu cacaua si procedam la fel ca si cu cea alba ,odata intinsa o punem cu grija in tava  peste foaia alba ,ungem foaia cu  restul de gem,intindem si a 3 a foaie si o punem deasupra, dam la cuptorul incalzit pt cca 40 min.

O lasam sa se raceasca si ungem ultima foaie cu glazura de ciocolata sau cu un strat subtire de gem si presaram nuca.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo (de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

ionela84 1

30.11.2013, 09:10

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:09

ionela84 1

20.12.2013, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!