Prajitura Greta Garbo (de post)

de ionela84 in Prajituri, 28 Noi 2013 | 8079 vizualizari

 

Inpiratie Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 400 g cartofi
  • 300 g zahar
  • 300 g gem de prune
  • 100g ulei
  • 150 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo (de post):

Punem cartofii la fiert,dupa ce au fiert si s-au racit ii pasam si ii amestecam cu margarina amestecata bine cu zaharul ,adaugam  uleiul ,faina si praful de copt si framantam un aluat fraged ,pe care il impartim in 3 ,in una din parti adaugam cacaua.

Lasam la rece pt aprox 30 min

Luam o parte de aluat alb si il intindem pe masa infainata apoi  transferam foaia obtinuta ,cu grija, in tava tapetata cu hartie de copt,ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem.

Luam partea de aluat cu cacaua si procedam la fel ca si cu cea alba ,odata intinsa o punem cu grija in tava  peste foaia alba ,ungem foaia cu  restul de gem,intindem si a 3 a foaie si o punem deasupra, dam la cuptorul incalzit pt cca 40 min.

O lasam sa se raceasca si ungem ultima foaie cu glazura de ciocolata sau cu un strat subtire de gem si presaram nuca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zserbo (sau Greta Garbo)