Chec de cacao fructe

de adasev12 in Prajituri, 21 Iul 2010 | 5300 vizualizari

 

Acest chec e o adaptare proprie dupa o alta reteta de chec pe care am gasit-o pe un alt site...nu mai stiu care si nici nu are importanta, fiindca nu fac reclama..:D
E pt prima data cand il fac, dar a iesit binisor...deci...

 

INGREDIENTE

  • - 125 g margarina vegetala( reteta originala era cu unt, dar personal nu agreez untul in prajituri decat la creme)
  • - 125 g zahar
  • - 1 pac. zahar vaniliat
  • - 3 oua
  • - 1 priza sare
  • - 200 g faina
  • - 50 g cacao
  • - 1lg praf copt
  • - 50 ml lapte
  • - 50 ml ulei ( reteta originala era fara ulei, dar la chec trebuie ...parerea mea!)
  • - fructe de care doriti- eu am folosit un mar f mare si 3 piersici
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao fructe:

Se incinge in prealabil cuptorul la 180 grade.

1.Margarina se freaca spuma pana ce zaharul s-a topit ( eu am pus zahar pudra) si se adauga pe rand ouale, zaharul vaniliat, sarea, laptele si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.stins cu lamaie( eu am facut gresala sa pun ouale intregi deodata, dar e mai bine si indicat sa se puna pe rand, inati galbenusurile, apoi albusurile neaparat batute spuma)


2. Forma de chec se unge  si se tapeteaza cu faina.


3. Fructele se curata de coaja si se taie felii( eu fiindca am facut pt prima data am pus cam putine fructe, dar data viitoare o sa pun mai multe , e bun)


4. O parte din aluat se toarna in forma de chec, se aseaza bucatile de fructe.Acestea se acopera cu restul de aluat.

5.Fiindca eu ador stafidele, si m-am gandit ca o sa earga cu restul, am presarat deasupra si un pumn de stafide , fierte in prealabil in apa 5 min si racite apoi.Va asigur ca dau un gust excelent.


6. Totul se introduce in cuptor pt. cca. 45 min.


7. Se scoate ,se lasa 5 min. sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe un platou.


8. Se pudreaza imediat cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata. Eu fiindca nu am pastrat deloc zahar pudra, am ps niste fulgi de cocos, ce aveam si eu prin casa...dar inainte am pus ciocolata topita peste chec.Este de recomandat linga o felie din acest chec sa se serveasca si putina frisca. ( nici de asta n-am avut...:)
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor