Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.
Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.
Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.
Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.
Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.
Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.
Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.
Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.
Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult