Banana bread

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 7258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • banane coapte – 3 buc.
  • 2 oua
  • făină – 120 g
  • esență de vanilie / pastaie de vanilie – 1 linguriță / ½ pastaie
  • scorțișoară – 1 linguriță
  • alune caju – 80 g
  • zahăr pudra– 140 g
  • lapte – 100 ml
  • smântână de gătit – 50 ml
  • unt la temperatura camerei – 150 g
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Praf de copt – 1 lingurita
  • Sare- un praf
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread:

 

  1. Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.

  2. Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.

  3. Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.

  4. Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.

  5. Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.

  6. Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.

  7. Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.

  8. Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.

  9. Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea