Cheesecake cu avocado

de mena29 in Dulciuri, 30 Mai 2015 | 3375 vizualizari

 

De cand a postat Oana reteta de Cheesecake cu avocado si caramel cu lime, m-am gandit ca este obligatoriu sa o probez si eu deoarece sunt topita dupa dulciurile cu branza. Cu am primit de la sora mea green sugar mi-am zis sa probez cum o sa-mi iese Cheesecake-ul cu green sugar in loc de zahar obisbuit. A iesit delicios! Mai am jumatate din el asa ca primii veniti vor fi serviti.
Pentru ca nu am avut ciocolata alba deoarece o folosisem cu doua zile inainte la reteta de http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-branza-de-vacifrisca-si-capsuni-70809.html, am facut Cheesecake-ul fara caramel. Am facut eu un sirop pe care l-am turnat deasupra dar nu a fost caramelul din reteta Oanei.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 200 g biscuiti cu cereale integrale si unt
  • 70 g unt gras topit
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 bucata mare avocado
  • 3 oua
  • 80 g green sugar
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 g unt gras
  • 1 lingura apa
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 3 linguri smantana pentru frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu avocado:

Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm.

Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat bine cu lingura.

Intr-un bol am incorporat pe rand,mixand cu blenderul vertical, branza de vaci, ouale, zaharul, frisca lichida si fructul de avocado bine copt, curatat de sambure si coaja.

Am pus acest amestec peste crusta din biscuiti cu unt si am dat vasul la cuptorul preancalzit la 180 grade C. Am copt cheesecake-ul 40 minute.

Inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor am  preparat siropul de zahar cu unt. Am caramelizat zaharul cu apa,am adaugat untul taiat cubulete mici,smantana pentru frisca si sucul de lamaie.Am scos cheesecake-ul din cuptor si am turnat deasupra siropul fierbinte. 

Am lasat sa se raceasca vreo ora dupa care am bagat cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.

A iesit delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase