Rulouri cu merisoare

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 1403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cana zahar+1/2 pentru interior
  • 70 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g merisoare
  • scortisoara macinata
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu merisoare:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde.
Facem o adancitura  in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il framantam pana ce scoatem aerul din el, apoi il intindem sub forma de dreptunghi. Il ungem cu untul topit, presaram deasupra zaharul, scortisoara, rom  si merisoarele (daca sunt prea uscate  le punem pentru 2 minute la cuptorul cu microunde intr-un castron cu 2-3 linguri de apa).

Rulam aluatul sub forma de sul si taiem bucati de aproximativ 2 cm. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa creasca 20 de minute. Le coacem pana se rumenesc la cuptorul preincalzit la temperatura medie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

23.06.2015, 20:00

Mmm, ce bune!

merisor 1

24.06.2015, 20:15

Vai, cum arata astea!

- Andreea - 1

27.06.2015, 11:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)