Rulouri cu merisoare

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cana zahar+1/2 pentru interior
  • 70 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g merisoare
  • scortisoara macinata
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu merisoare:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde.
Facem o adancitura  in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il framantam pana ce scoatem aerul din el, apoi il intindem sub forma de dreptunghi. Il ungem cu untul topit, presaram deasupra zaharul, scortisoara, rom  si merisoarele (daca sunt prea uscate  le punem pentru 2 minute la cuptorul cu microunde intr-un castron cu 2-3 linguri de apa).

Rulam aluatul sub forma de sul si taiem bucati de aproximativ 2 cm. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa creasca 20 de minute. Le coacem pana se rumenesc la cuptorul preincalzit la temperatura medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Melci cu miere, pere si nuci