Tort cu portocale

de Maria68 in Dulciuri, 12 Ian 2013 | 3452 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 12-13 linguri zahar
  • 6-7 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru crema :

  • 1 l smantana sau frisca
  • 1 kg portocale
  • 20 g gelatina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:


   Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt,  si treptat apa (cate 2 linguri) ,amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile cu 3 linguri de zahar(le luam din cele 12 linguri) si zaharul vanilat. Cand este gata se toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min ( sau pana trece testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.
Pentru a monta tortul de preferinta se foloseste o tava adanca cu pereti detasabili. Asternem tava cu   folie alimentara de plastic, atat fundul cat si peretii .
Taiem cam 1 cm din marginile blatului, pentru a putea aseza feliile de portocale care vor tapeta peretii tavii.
Portocalele le curatam si le taiem cam de 1 cm grosime. Alegem feliile cele mai frumoase si uniforme si le asternem peste folia din plastic in  tava. 
Gelatina o topim in 100 ml apa calduta . Intre timp mixam smantana sau frisca cu zaharul si esenta de vanilie (cantitatea difera in functie de cat de dulce doriti sa fie frisca obtinuta....eu am folosit foarte putin). Dupa care adaugam gelatina dizolvata si amestecam usor pana se uniformizeaza crema.
Turnam 1/3 din crema peste portocalele din tava, cautand sa acoperim toata suprafata si toate gaurile .
Peste crema punem prima foaie de blat (daca dorim o putem insiropa cu suc de portocale). 
Turnam peste blat mai mult de jumatate din cantitatea de crema, tot optional daca dorim putem aauga cubulete de portocale taiata.
Peste crema punem cea de-a doua foaie de blat(insiropata daca doriti).
Turnam restul de crema peste blat, acoperim cu folie si punem tava la frigider 3-4 ore, de preferinta ar fi mai bine sa ramana peste noapte, pentru a se intari crema bine.
Dupa acest timp, scoatem folia ,inelul detasabil al tavii si rasturnam cu grija tortul pe un platou.  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

13.01.2013, 18:26

fain arata

Maria68 1

13.01.2013, 20:05

Va multumesc fetelor . Pupici

Ubulika 1

14.01.2013, 19:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L