Desert racoritor cu lamaie si ciocolata alba

de mihaelalalala in Prajituri, 16 Iun 2014 | 5612 vizualizari

 

Ceva dulce si racoritor pentru zile calduroase de vara :-)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 125 gr zafar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 lamai
  • 200 ml lapte
  • 70 gr zahar tos
  • 30 gr faina alba
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert racoritor cu lamaie si ciocolata alba:

CREMA DE LAMAIE:


- incalzim laptele la foc mic;


- intr-un vas punem cele 2 galbenusuri, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul tos si faina;


- amestecam toate aceste ingrediente apoi adaugam compozitia in laptele caldut;


- cu o lingura de lemn amestecam bine pana se ingroasa crema;


- dam crema de lamaie la o parte si lasam sa se raceasca foarte bine.


Intre timp pregatim frisca: mixam frisca lichida cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie spumoasa, apoi daugam coaja rasa de la cealalta lamaie.


Intr-o tava de plumcake, invelita cu folie de plastic, punem jumatate din compozitia de frisca, crema de lamaie, iar deasupra frisca ramasa.


Dam tava la congelator pentru 2-3 ore, pana se intareste compozitia iar la final punem deasupra si ciocolata alba topita. Dam din nou la congelator pentru a se intari ciocolata dupa care desertul poate fi servit.



 

TIPS-URI

1

Desertul trebuie tinut in congelator, il scoateti cu 10 minute inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert racoritor cu lamaie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lia_ 1

17.06.2014, 19:25

asta o pun in favorite; pare foarte pe gustul meu; bravo!

mihaelalalala 1

18.06.2014, 10:41

Multumesc

Carmen 1

25.03.2015, 07:36

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire