Desert rulada cu ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 54229 vizualizari

 

Un desert care pur si simplu va disparea foarte repede de pe masa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  •  Crema:
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana lapte praf
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata de casa:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, apoi pe rand galbenusurile, amidonul si faina. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade, timp de 15 minute.


Crema: Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra, punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao, dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom.


Dupa ce s-a copt blatul, il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar, ca sa nu se lipeasca. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte. Rulam din nou si lasam la racit.


Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca. Dupa ce s-a racorit, acoperim rulada.

Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.


Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata, asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

ryta 1

15.06.2014, 15:20

geoline 1

14.01.2015, 17:33

o cana de lapte praf adica 200 g mersi

VI 1

18.07.2018, 14:29

Super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase