Desert salam Molotov

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Dec 2018 | 1493 vizualizari

 

Pentru ca inceputurile mele pe Bucataras se leaga de un anumit ''Salam ucigas'', desi cei care au mancat din el pe parcursul timpului scurs pe Bucataras inca misca sunt verzi..... ce mi-am zis eu la ceas aniversar , 10 anisori simpatici ai Bucatarsului sa vin cu ceva Exploziv....Salamul Molotov......La Multi Ani, Bucataras !

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt sa fie sa se ajunga la toata lumea....
  • 1,500 kg biscuiti populari
  • 1,200 kg rahat colorat
  • 360 g stafide aurii si brune
  • 1/2 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 200 g cacao
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 200 g ciocolatra neagra Fine Care
  • 500 g alune prajite
  • 1,250 KG margarina rama
  • 200 ml lichior cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam Molotov:

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator, punem rahatul taiat, biscuitii maruntiti, alunele taiate, stafidele si amestecam bine . Separat intr-o oala de inox punem zaharul, cacao, ciocolata bucatele, apa si amestecam, apoi punem oala pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul si ciocolata sunt topite si da intr-un clocot, se adauga lichiorul de cafea si la final tragem de pe foc si adaugam margarina taiata bucatele marunte. Amestecam bine pana se topeste margarina, acest amestec il turnam peste biscuiti. Incorporam bine amestecand de cateva ori, lasam cca 10 min sa intre crema-n biscuiti apoi ne apucam sa formam salamul pe celofan, rulam strans si legam la capete, depozitam salamul la frigider si e bine sa-l lasati 2-3 zile pana sa-l taiati, cu cat sta mai multe zile la rece cu atat este mai bun. Sa aveti explozie de bucurie si fericire cu La multi ani, Bucataras dragalas !


PS. Mi-au iesit 10 buc de salam, cca 650 g( plus sau minus ) pe bucata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam Molotov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Merisor 1

21.12.2018, 08:06

Cleme, ne ucizi a câta oară? )))

Rocsi 1

21.12.2018, 19:22

Imi place tare mult! Sa imi pastrezi si mie unul!

dantes 1

26.12.2018, 11:31

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de miel reteta la ceaun
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Zi si noapte