Desert spirale cu ciocolata si nuca

de mirela0911 in Prajituri, 4 Noi 2018 | 2292 vizualizari

 

Voiam sa fac ceva bun si sa se poata pune si la pachet pentru scoala sau de ce nu, la serviciu! Si neaparat sa fie cu nuca ... Si ce poate fi mai bun decat o combinatie de nuca si ciocolata? :X Asa ca m-am oprit la reteta Laurei, am tras cu ochiul si am facut exact pe gustul meu. Aici e reteta de la care am pornit https://www.bucataras.ro/retete/melcisori-cu-nuca-71262.html si pe care am modificat-o dupa sufletul meu. Aluatul l-am uns cu ciocolata topita si am presarat nuca taiata grosier. O minunatie! Multumesc, Laura! >:D<
"Retete inspirate de toamna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie poaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • ~400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 70 g unt
  • 200 g ciocolata amaruie/cu lapte
  • 50-70 ml lapte dulce
  • 200 g nuca taiata grosier
  • 1 ou pt uns
  • zahar brun
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu ciocolata si nuca:

Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si se lasa sa se activeze. Cei 400 ml lapte se incalzesc usor, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine pana se dizolva acesta. Se bat ouale bine cu furculita. Untul se taie in bucatele mici.

Dupa ce s-a activat drojdia, se pun ouale si se toarna cate putin din lapte. Se amesteca bine, apoi se toarna aluatul pe masa de lucru. Se adauga untul si se framanta aluatul pana devine omogen si nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta in bucati si se pune pentru inceput 2-3 lg lapte. Se pune pe foc si se amesteca continuu. Se toarna si restul de lapte cate putin pana se ajunge la consistenta dorita (in functie de procentul de cacao din ciocolata). Se lasa la racit. Nuca se zdrobeste grosier cu un sucitor.

Dupa ce a dospit aluatul se ia jumatate din el si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se unge cu jumatate din cantitatea de ciocolata, se presara jumatate din cantitatea de nuca apoi se ruleaza cat mai strans. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie rulada in bucati de 3 cm grosime si se asaza una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa mai creasca inca 15 minute.

Se bate bine oul si se ung spiralele apoi se presara deasupra zahar brun. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie cateva minute apoi se pot servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 32 de spirale.

2

Se mai adauga faina sau lapte in functie de cum cere aluatul.

3

Se poate inlocui ciocolata cu cacao si zahar, amestecate cu albus batut spuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ileana