Desert tarta CorinutaClem......

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 2580 vizualizari

 

M-am inspirat de la Corinuta, aia de la Nemtia.....dar am bagat un ou in plus......mi-am zis ca merge si niste frisca.......cu alte cuvinte, de la ea mai mult, de la mine un plus si uite tarta gata.....:D

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon Dr. Oetker
  • Aluat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • 340 g faina
  • Pentru servit
  • frisca din smantana dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta CorinutaClem......:

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem castronul de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Acoperim castronul cu folie alimentara si dam la rece crema. Cand crema este rece ne apucam de aluat.

Aluat : Intr-un castorn punem ouale, zaharul, amestecam bine, apoi adaugam uleiul ca la maioneza, adaugam si pragul de sare, praful de copt si faina, putin cate putin, amestecam bine pana obtinem un aluat nu tare, care nu se mai lipeste de maini. Am folosit o tava de ceramica rotunda, cu diametrul de 28 cm. Aluatul l-am impartit in doua, o parte mai mare pe care am intins-o pe hartie de copt si am asezat-o in tava de tarta, am intepat cu furculita din loc in loc. Din restul de aluat am decupat niste floricele. Am turnat crema racita in tava de tarta, am nivelat si apoi am asezat deasupra floricele de aluat. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min. Cand incepe sa se rumeneasca pe margini este gata. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o portionam si o servim cu frisca.

TIPS-URI

1

ca sa reducem din timpul de racire al cremei, asezam castronul in chiuveta si dam drumul la apa rece, amestecam pana se raceste bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta CorinutaClem......" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone