Desert tarta cu branza, pere si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 5 Noi 2019 | 2885 vizualizari

 

Cand pregatesti un desert cu ce gasesti prin frigider, adica putin din ceva, putin din altceva, stiti ce iese? Ceva delicios.... chiar daca nu arata de revista preparatul. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (cca 375 g)
  • 400 g branza de vaci
  • 2 lg smantana (sau iaurt gras)
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 ou
  • 2 lg gris
  • 5-6 pere
  • 5 lg migdale feliate
  • 1 ou mic + 1 lg lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza, pere si migdale:

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde usor cu sucitorul si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Branza, zaharul pudra si oul se mixeaza bine pana se obtine o compozitie omogena si fina. Daca doriti mai dulce se mai adauga zahar dupa gust.

Peste aluatul de foetaj se presara grisul. Perele se curata de coaja, se spala apoi se taie in jumatati. Se scobesc de casutele cu seminte. Se asaza peste aluat cu partea interioara in jos. Peste pere se toarna branza si se niveleaza. 

Oul se bate cu laptele si se unge toata suprafata tartei. Se presara deasupra feliile de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

P.S.: Dupa cum am mai spus, nu e cine stie ce dar e foarte buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga mai multa branza (eu doar atat am avut).

2

In loc de pere se pot folosi mere, piersici sau orice va face placere.

3

Servita rece este cea mai buna (dupa parerea mea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza, pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce