Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mai 2019 | 3538 vizualizari

 

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat in familie!
"retete pentru mese in familie" 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 16 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • cateva capsuni

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 g frisca batuta
  • capsuni pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se amesteca cu ajutorul unei spatule, prin miscari usoare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma in 2 reprize, amestecand de jos in sus pana la incoprorare.

Se pregateste o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, cu inel detasabil. Se unge bine cu unt si se toarna compozitia in tava. Se niveleaza iar deasupra se asaza capsunile spalate, curatate si feliate. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp se prepara crema. Se pune laptele pe foc sa se incalzeasca. Intr-o cratita se pun cele 2 oua si zaharul pudra. Se amesteca bine apoi se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu sa nu se branzeasca. Se transfera cratita pe foc si se lasa pana se ingroasa usor dar nu se lasa prea mult, altfel se va aduna, branzi. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa putin sa se racoreasca. Se pune gelatina hidratata in 100 ml apa rece si se amesteca energic pana se dizolva granulele de gelatina. Se lasa apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Ulterior, peste frisca batuta se adauga crema de vanilie in doua reprize, amestecand usor pana la omogenizare.

Pe un platou se asaza inelul detasabil al tavii in care s-a copt blatul. Se pune o folie alimentara apoi se asaza peste folie blatul. Se toarna crema si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore, de obicei peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se indeparteaza inelul apoi folia alimentara. Se orneaza cu capsuni dupa imaginatie. Eu as fi vrut sa fac deasupra un jeleu de capsuni, dar nu am mai avut cu ce! :D

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti insiropa putin blatul!

2

Trebuie avuta mare grija sa nu dea in clocot crema sau sa o lasam prea mult, altfel se va branzi si va avea gust de paparaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.05.2019, 20:30

Imi place foarte mult! Este o tarta super delicioasa!

cristeena20 1

30.05.2019, 17:42

Ce frumos ti-a iesit bravo pentru prezentare!

Lau 1

09.06.2019, 10:02

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana