Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Ian 2019 | 2896 vizualizari

 

Un gust deosebit de delicios dat de arahidele sarate. Cred ca asta este cea mai buna tarta cu ciocolata, deoarece s-a consumat toata imediat ce s-a racit...desi seara aveam musafiri.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 200-230 g faina
  • 25 g drojdie

Ingrediente umplutura:

  • 4 linguri cu varf cu finetti
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o jumatate de lemaie
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de lapte
  • arahide sarate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala:

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam 30-40 de minute la dospit.

Ungem o forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina, punem o foaie subtire intinsa din aluat si intepam cu furculita din loc in loc. Oprim aluat si pentru ornat tarta. Punem alunele si coaja de portocala si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 10-12 minute sau pana cand tarta incepe sa se aureasca usor pe margini. Amestecam zeama de la portocala cu faina, adaugam finetti si 2 linguri de lapte si amestecam bine. Turnam compozitia asta peste tarta scoasa din cuptor si intindem bine ciocolata.

Ornam tarta cu diverse figurine facute din aluatul ramas si dam din nou la cuptor pentru inca 18-20 de minute sau pana cand incepe sa se aureasca tarta pe margini.

Pudram cu zahar pudra si lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem, altfel va curge ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana