Desert Tiramisu

de xana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 2648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza Mascarpone
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 5 galbenusuri
  • 170 gr zahar
  • cca 200 gr piscoturi
  • 250 ml apa+ 1 lingura cafea instant
  • 4-5 linguri whisky
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 30 gr ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet).

Frisca rece o batem pana devine pufoasa, apoi o incorporam usor in amestecul de oua si mascarpone.

Amestecam apa fierbinte cu 1 lingura de cafea instant, whysky si esenta de migdale si lasam sa se raceasca (cum eu nu am asteptat sa se raceasca, primul strat de piscoturi a fost mai insiropat decat trebuie).

Trecem pe rand piscoturile prin amestecul de cafea si le asezam pe fundul unui platou mai inalt. Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi, turnam jumatate din cantitatea de crema, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.

Presuram ciocolata rasa si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalite in nuca de cocos