Desert Tiramisu

de xana in Prajituri, 15 Mai 2018 | 542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza Mascarpone
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 5 galbenusuri
  • 170 gr zahar
  • cca 200 gr piscoturi
  • 250 ml apa+ 1 lingura cafea instant
  • 4-5 linguri whisky
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 30 gr ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:


Amestecam galbenusurile trecute prin sita cu zaharul pe bain-marie timp de 10-15 minute pana devin o crema groasa si se deschid la culoare. Dam deoparte si lasam la racorit, apoi adaugam mascarpone (dupa ce incorporam mascarpone, zaharul se va topi complet).


Frisca rece o batem pana devine pufoasa, apoi o incorporam usor in amestecul de oua si mascarpone.


Amestecam apa fierbinte cu 1 lingura de cafea instant, whysky si esenta de migdale si lasam sa se raceasca (cum eu nu am asteptat sa se raceasca, primul strat de piscoturi a fost mai insiropat decat trebuie).


Trecem pe rand piscoturile prin amestecul de cafea si le asezam pe fundul unui platou mai inalt. Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi, turnam jumatate din cantitatea de crema, apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.


Presuram ciocolata rasa si dam la frigider pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

xana 1

16.05.2018, 13:12

dantes 1

16.05.2018, 13:45

delicios!

kytz 1

18.05.2018, 14:02

Buuuun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca