Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

de Panacris in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 828 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 100 g cafea boabe 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 1 gălbenuș ou 
  • cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
  • 9 bucăți pișcoturi 
  • 1 plic tort gelle Dr Oetker 
  • 3 linguri zahăr tos 
  • cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea:

Tiramisu reţetă originală


Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea.


Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.


În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.


Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)


Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

kytz 1

13.03.2017, 19:15

Bun!

oanapl 1

14.03.2017, 09:58

Interesanta combinatie! Arata grozav!

Rahela Velicu 1

14.03.2017, 10:44

delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bougatsa