Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

de Panacris in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 1685 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 100 g cafea boabe 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 1 gălbenuș ou 
  • cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
  • 9 bucăți pișcoturi 
  • 1 plic tort gelle Dr Oetker 
  • 3 linguri zahăr tos 
  • cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea:

Tiramisu reţetă originală

Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea.

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.

În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.

Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)

Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura