Desert tort cu ananas si crema mascarpone

de oanapl in Torturi, 11 Mar 2017 | 1263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 40 g cacao neagră
  • 125 ml apă
  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 230 g făină
  • 1 lingurită praf de copt
  • esentă de rom
  • cremă:
  • 1 conservă ananas bucăti Sun Food
  • 500 g cremă mascarpone
  • 200 ml friscă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • ornat:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 20 g ciocolată albă
  • 300 ml friscă lichidă

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ananas si crema mascarpone:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.


Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasă care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahar pană devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racită. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.


Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetată cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pană blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si il lasi la răcit.


Pentru cremă, mixezi frisca lichidă cu zahărul si apoi, adaugi crema mascarpone si amesteci pana se omogenizează. Adaugi ananasul tăiat cubulete mici si amesteci usor, pană se distribuie uniform.


Tai blatul in 2 părti. Asezi un blat pe un platou, in interiorul unui inel reglabil, torni compozitia cu ananas si asezi al doilea blat de tort si apesi usor cu mana pentru a se aseza cat mai bine blatul. Introduci tortul in frigider, pentru cel putin o ora. Inainte de a desface inelul, treci cu grijă de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.


Maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogenă. O lasi sa se racească putin si o torni peste tort, lăsand să curgă usor peste margini.


Separat, topesti ciocolata albă pe baie de aburi, o lasi sa se racească putin, o pui intr-o pungută si trasezi cercuri concentrice pe suprafata tortului. Cu ajutorul unei scobitori trasezi dungi: una din centru inspre exterior, următoarea din exterior inspre centru si tot asa.


Mixezi frisca lichidă cu zahărul pudră si decorezi tortul după imaginatie.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ananas si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

12.03.2017, 07:52

mirela0911 1

12.03.2017, 09:42

O combinatie care imi place!

corneliapatrasc 1

04.05.2017, 03:32

Arată minunat și delicios! Să înțeleg că nu necesită însiropare? Nu de alta, dar vreau să-l fac de ziua soțului şi nu vreau să dau greş.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel