Desert tort cu ananas si crema mascarpone

de oanapl in Torturi, 11 Mar 2017 | 8826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 40 g cacao neagră
  • 125 ml apă
  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 230 g făină
  • 1 lingurită praf de copt
  • esentă de rom
  • cremă:
  • 1 conservă ananas bucăti Sun Food
  • 500 g cremă mascarpone
  • 200 ml friscă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • ornat:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 20 g ciocolată albă
  • 300 ml friscă lichidă

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ananas si crema mascarpone:

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.

Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasă care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahar pană devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racită. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.

Torni compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetată cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca. 40 de minute, pană blatul devine ferm la atingere.  Il scoti pe un gratar si il lasi la răcit.

Pentru cremă, mixezi frisca lichidă cu zahărul si apoi, adaugi crema mascarpone si amesteci pana se omogenizează. Adaugi ananasul tăiat cubulete mici si amesteci usor, pană se distribuie uniform.

Tai blatul in 2 părti. Asezi un blat pe un platou, in interiorul unui inel reglabil, torni compozitia cu ananas si asezi al doilea blat de tort si apesi usor cu mana pentru a se aseza cat mai bine blatul. Introduci tortul in frigider, pentru cel putin o ora. Inainte de a desface inelul, treci cu grijă de jur imprejur, cu un cutit, pentru a dezlipi marginile.

Maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti 100 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogenă. O lasi sa se racească putin si o torni peste tort, lăsand să curgă usor peste margini.

Separat, topesti ciocolata albă pe baie de aburi, o lasi sa se racească putin, o pui intr-o pungută si trasezi cercuri concentrice pe suprafata tortului. Cu ajutorul unei scobitori trasezi dungi: una din centru inspre exterior, următoarea din exterior inspre centru si tot asa. 

Mixezi frisca lichidă cu zahărul pudră si decorezi tortul după imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ananas si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

12.03.2017, 07:52

mirela0911 1

12.03.2017, 09:42

O combinatie care imi place!

corneliapatrasc 1

04.05.2017, 03:32

Arată minunat și delicios! Să înțeleg că nu necesită însiropare? Nu de alta, dar vreau să-l fac de ziua soțului şi nu vreau să dau greş.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt cu capsuni