Desert tort cu ciocolata neagra si alba

de ella49 in Dulciuri, 22 Noi 2020 | 478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 225 g zahar
  • 170 g faina
  • 50 g cacao
  • Esenta vanilie
  • Un praf de sare
  • Crema ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata min 50% cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • Zmeura (optional)
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata neagra si alba:

Pentru blat separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile si mixam.Apoi se adauga vanilia, faina si cacao si amestecam cu o lingura de silicon de jos in sus.Turnam compozitia intr o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.Facem testul cu scobitoarea.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.



Pentru creme punem 200 ml frisca la foc mic, cand ajunge in punctul de fierbere luam de pe foc si adaugam ciocolata maruntita.Lasam 3,4 minute si amestecam usor pana se topeste apoi le dam la frigider cateva ore pana se racesc complet.Cand s au racit le batem pe fiecare cu restul de frisca lichida.



Pentru sirop caramelizam zaharul si adaugam apa, lasam sa fiarba si il dam la racit.



Taiem blatul in 3 parti egale, insiropam primul blat, punem crema de ciocolata neagra, iar blat , il insiropam apoi punem crema de ciocolata alba si zmeura.Punem ultimul blat , il insiropam si il ornam dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata neagra si alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Panacris 1

23.11.2020, 20:05

oanapl 1

23.11.2020, 21:12

Delicios!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu zahar brun si scortisoara