Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 18 Mar 2021 | 662 vizualizari

 

Blat de vanilie, insiropat, crema de ciocolata, crema de vanilie, insert de zmeura- un desert deosebit.  

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 buc oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • 50 ml apa fierbinte

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 40 gr amidon
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 30 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida naturala
  • 10 gr gelatina
  • 10 picaturi vanilie

Sirop:

  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 5 picaturi vanilie

Jeleu zmeura:

  • 300 gr zmeura
  • 100 gr zahar
  • 5 gr gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca lichida naturala
  • 3 picaturi colorant rosu
  • ornamente argintii
  • ornamente rosii
  • 100 gr fulgi de ciocolata alba
  • 100 gr fulgi de ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura:

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul si un praf de sare. Am adaugat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final am adaugat si apa fierbinte. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.


Pentru crema am amestecat intr-un vas cele 2 oua intregi cu zaharul, amidonul si apoi am adaugat laptele treptat. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul si apoi vanilia. Un sfert din crema l-am amestecat cu cele 2 tipuri de ciocolata, restul am lasat-o asa.


Pentru jeleul de zmeura am folosit zmeura congelata. Am pus-o putin pe foc pana s-a dezghetat, apoi am mixat-o in blender si am strecurat semintele. Am pus zmeura fara seminte intr-un vas pe foc, am adaugat zaharul si am lasat sa dea cateva clocote. Separat am hidratat gelatina si apoi am adaugat-o peste zmeura. Am pus jeleul in doua forme cu diametrul de 16 cm (trebuia cantarita cantitatea, la mine cele doua jeleuri au avut grosimi diferite), in care pusesem folie alimentara. Dupa ce s-au racit, am invelit jeleurile in folie alimentara si le-am introdus la congelator pentru cel putin o ora.


Am mixat 200 ml frisca si am adaugat 3-4 linguri in crema de ciocolata, iar restul de frisca am amestecat-o cu crema de vanilie. Din crema de vanilie amestecata cu frisca am oprit separat 3-4 linguri, restul am amestecat-o cu 5 gr gelatina. Am adaugat 5 gr gelatina si in crema de ciocolata. Gelatina am pregatit-o conform intructiunilor de pe plic. Pentru sirop am pus ingredientele pe foc pana s-a topit zaharul.


Pentru montarea tortului am taiat blatul in 3. Am asezat primul blat, l-am insiropat putin, am adaugat un strat din crema de ciocolata, am asezat primul strat de jeleu de zmeura, apoi din nou crema de ciocolata. Diametrul jeleului trebuie sa fie mai mic decat diametrul blatului. Am asezat al doilea blat insiropat putin, apoi crema de vanilie, inca un strat de jeleu de zmeura si din nou crema de vanilie. Peste crema de vanilie am asezat al treilea blat insiropat.


Am mixat si restul de 200 ml frisca si am amestecat-o cu crema de vanilie oprita. Am imbracat tortul cu aceasta crema. Decorul l-am facut din aceeasi crema in care am pus cateva picaturi de colorant rosu. Marginile tortului le-am imbracat in fulgi de ciocolata alba si neagra. Pentru decor am mai folosit litere de ciocolata (din comert) si ornamente argintii si rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, crema de vanilie si insertie de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RODIMUR 1

22.03.2021, 12:56

Cu zmeură... Cred că a fost un deliciu...!

Rahela Velicu 1

22.03.2021, 18:48

Panacris 1

22.03.2021, 19:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata