Desert tort cu mere intregi

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 81029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 2 linguri zahar 
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat:
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.



Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt. Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina.




Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.


Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:14

ylen 1

24.09.2011, 20:15

aspectul este nemaipomenit!!!!! an citeva momente voi gusta si eu din al meu.felicitari

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si zahar caramelizat