Desert tort cu mere intregi

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 97992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 2 linguri zahar 
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat:
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.



Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt. Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina.




Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.


Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ylen 1

24.09.2011, 20:15

aspectul este nemaipomenit!!!!! an citeva momente voi gusta si eu din al meu.felicitari

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:46

bun

MotanLaOale 1

24.12.2019, 23:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)