Desert tort cu mere intregi

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 87103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 7 mere
  • 2 linguri zahar 
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • 7 lingurite de dulceata de capsuni
  • Blat:
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 75 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere intregi:

Se face un caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.



Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt. Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina.




Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.


Se poate orna dupa preferinta. Eu am ales sa il las asa pentru ca imi placea aspectul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:14

ylen 1

24.09.2011, 20:15

aspectul este nemaipomenit!!!!! an citeva momente voi gusta si eu din al meu.felicitari

Bya Ralu 1

17.06.2013, 21:46

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars