Desert tort cu mousse de ciocolata si visine

de Gabriela_Gh in Torturi, 7 Ian 2019 | 4843 vizualizari

 

Un tort deosebit de bun pentru iubitorii de ciocolata !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 75 gr faina
  • 50 gr cacao cernuta
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 30 gr unt topit
  • pentru siropul de visine
  • 400 gr visine
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • pentru moussse de ciocolata
  • 200gr ciocolata (70%cacao)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 160 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de ciocolata si visine:

 Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem blatul intr-o forma rotunda (apox de 20 cm) in cuptorul incalzit in prealabil la 190 C  cam 25 min.

In timp ce se coace blatul, pregatim siropul de visine. Se pun visinile fara samburi intr-o oala, se adauga apa cat sa le acopere, zaharul si zaharul vanilat.Se lasa sa fiarba 20-30 min pana cand se formeaza un sirop si visinile sunt moi.

Pentru mousse-ul de ciocolata se pune la fiert laptele cu 30 gr zahar si esenta de vanilie.Se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se toarna  galbenusurile frecate cu zahar peste laptele fierbinte si continuam sa amestecam pe foc pana cand incepe sa se ingroase(nu se lasa sa fiarba).

Se toarna acest amestec peste ciocolata rupta bucatele si se mixeaza pana cand ciocolata de topeste.

Din frisca batuta se adauga o treime peste amestecul cu ciocolata topita si se amesteca usor cu o spatula. Dupa asta se poate amesteca si restul de frisca incorporand-o incet cu miscari de jos in sus.

Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza cu siropul de la visine fiecare blat. Punem primul blat tot in forma de tort, se pune jumatate din mousse-l de ciocolata, visinile de la sirop. Se pune al doilea blat si restul de mousse . Se niveleaza si se da la frigider pentru 4 ore.

Dupa ce a stat la frigider, se scoate din forma pe un platou rotund si se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

CameliaR 1

08.01.2019, 13:51

Am ajuns prea tarziu pentru a primi o feliuta. Arata asa de bine!

dantes 1

11.01.2019, 11:11

Delicios!

mirela0911 1

08.02.2019, 12:58

Un tort pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel