TORT DE SPANAC

de Roda in Torturi, 12 Mai 2009 | 2123 vizualizari

 

Imi plac nu numai torturile dulci, ci si cele pe baza de legume.

 

INGREDIENTE

  • (pentru aluat):
  • 500g.faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2,5dl. apa,
  • sare;
  • (pentru umplutura):
  • 1 kg.spanac proaspat,
  • 1 felie de paine uscata fara coaja,
  • 8 oua,
  • 80g.parmezan ras,
  • 50g.cascaval afumat,
  • 50g.unt,
  • 2 linguri maghiran uscat,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SPANAC:

1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora.


2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie ,se unge ,urmeaza a treia foaie si se repeta pana la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura,care se prepara astfel:se spala spanacul,se sareaza putin si se caleste .Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa,2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul,cascavalul ras,nucsoara si piper.Se pune umplutura peste cele 6 foi si , cu lingura, se fac 6 adancituri,in care se sparg cele 6 oua ramase.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.


3.Se acopera cu restul de 6 foi,care se pun identic ca primele.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ;se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri .Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste taiat ca tortul cu maghiran presarat deasupra si cu un vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

13.05.2009, 18:52

e chair f interesanta retea ta

ala_oancea 1

14.05.2009, 12:19

Tare bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu