TORT DE SPANAC

de Roda in Torturi, 12 Mai 2009 | 5066 vizualizari

TORT DE SPANAC

 

Imi plac nu numai torturile dulci, ci si cele pe baza de legume.

 

INGREDIENTE

  • (pentru aluat):
  • 500g.faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2,5dl. apa,
  • sare;
  • (pentru umplutura):
  • 1 kg.spanac proaspat,
  • 1 felie de paine uscata fara coaja,
  • 8 oua,
  • 80g.parmezan ras,
  • 50g.cascaval afumat,
  • 50g.unt,
  • 2 linguri maghiran uscat,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SPANAC:

1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora.

2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei  si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa depaseasca cu  1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie ,se unge ,urmeaza a treia foaie  si se repeta pana la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura,care se prepara astfel:se spala spanacul,se sareaza putin si se caleste .Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa,2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul,cascavalul ras,nucsoara si piper.Se pune umplutura peste cele 6 foi si , cu lingura, se fac 6 adancituri,in care se sparg cele 6 oua ramase.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.

3.Se acopera cu restul de 6 foi,care se pun identic ca primele.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ;se unge suprafata tortului cu ulei si  se inteapa usor in 10-15 locuri .Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste  taiat ca tortul cu maghiran presarat deasupra si cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher