TORT DE SPANAC

de Roda in Torturi, 12 Mai 2009 | 4872 vizualizari

TORT DE SPANAC

 

Imi plac nu numai torturile dulci, ci si cele pe baza de legume.

 

INGREDIENTE

  • (pentru aluat):
  • 500g.faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2,5dl. apa,
  • sare;
  • (pentru umplutura):
  • 1 kg.spanac proaspat,
  • 1 felie de paine uscata fara coaja,
  • 8 oua,
  • 80g.parmezan ras,
  • 50g.cascaval afumat,
  • 50g.unt,
  • 2 linguri maghiran uscat,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SPANAC:

1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora.

2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei  si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa depaseasca cu  1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie ,se unge ,urmeaza a treia foaie  si se repeta pana la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura,care se prepara astfel:se spala spanacul,se sareaza putin si se caleste .Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa,2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul,cascavalul ras,nucsoara si piper.Se pune umplutura peste cele 6 foi si , cu lingura, se fac 6 adancituri,in care se sparg cele 6 oua ramase.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.

3.Se acopera cu restul de 6 foi,care se pun identic ca primele.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ;se unge suprafata tortului cu ulei si  se inteapa usor in 10-15 locuri .Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste  taiat ca tortul cu maghiran presarat deasupra si cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500