Tort cu Marzipan

de laylalala in Torturi, 22 Mai 2010 | 3304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja rasa de la 1 lamaie 
  • 4 oua, separate
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic (10 gr) praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 gr marzipan imbracat in ciocolata, tocat marunt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Marzipan:

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit o forma rotunda de 15 cm, una de 20 cm si o forma de inimioara).

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bate untul cu 100 gr zahar, zaharul vanilat, esentele si coaja rasa de lamaie.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt.In final, se inglobeaza albusurile spuma apoi marzipanul.Compozitia obtinuta se pune in forma si se da la copt 30-40 minute.Se lasa sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Marzipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Roxana 1

22.05.2010, 14:01

Rocsi 1

22.05.2010, 14:22

Ligia Bxl 1

02.02.2011, 11:30

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone