Tort de biscuiti

de Criss in Torturi, 25 Feb 2014 | 7962 vizualizari

 

Tort de biscuiti, sau un salam de biscuiti putin mai altfel. "Construit" intr-o tava de chec. Am mai facut unul asemanator cu ceva timp in urma, prin vara trecuta si mi-a placut mai mult aceasta varianta decat banalul salam de biscuiti. Mai ales ca l-am facut sa para mai festiv, acoperindu-l cu ciocolata din belsug si decorandu-l cu cateva stelute colorate.

 

INGREDIENTE

  • -500 g biscuiti zdrobiti
  • -o punguta cu resturi de blat congelat
  • -nuci
  • -visine din visinata
  • -90 g ciocolata amaruie rasa
  • -3-4 linguri visinata
  • -esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • -250 g zahar
  • -4 linguri apa
  • -2 linguri cacao
  • -100 g unt
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata neagra
  • -6 linguri frisca lichida Meggle
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Biscuitii se zdrobesc sau se rup cu mana in bucati mici. La fel se rup si bucatile de blat. Nucile se rumenesc putin intr-o tigaie de teflon apoi se pun peste biscuiti. Se adauga esentele, visinata si visinele, ciocolata rasa.


Pentru sirop, apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se topeste de tot si ramane un sirop limpede. Se adauga cacao si untul. Acest sirop se toarna peste biscuiti si se amesteca cu o lingura pana cand compozitia devine omogena .


Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec si se pune compozitia de biscuiti in tava. Se apasa cu lingura astfel incat compozitia sa fie compacta si sa nu ramana goluri. Se lasa tava in frigider 3-4 ore (eu am lasat-o peste noapte). Apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata si cu stelute vesele si colorate :) .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Criss 1

25.02.2014, 21:12

Barbatii mei au zis ca e bun. Dar confirm si eu, pentru ca prea mi-a facut cu ochiul si in ciuda dietei am calcat pe bec si am gustat.

T I M E A 1

25.02.2014, 22:08

laura_n 1

26.02.2014, 20:04

biig like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de cacao