Tort de biscuiti

de Criss in Torturi, 25 Feb 2014 | 8893 vizualizari

 

Tort de biscuiti, sau un salam de biscuiti putin mai altfel. "Construit" intr-o tava de chec. Am mai facut unul asemanator cu ceva timp in urma, prin vara trecuta si mi-a placut mai mult aceasta varianta decat banalul salam de biscuiti. Mai ales ca l-am facut sa para mai festiv, acoperindu-l cu ciocolata din belsug si decorandu-l cu cateva stelute colorate.

 

INGREDIENTE

  • -500 g biscuiti zdrobiti
  • -o punguta cu resturi de blat congelat
  • -nuci
  • -visine din visinata
  • -90 g ciocolata amaruie rasa
  • -3-4 linguri visinata
  • -esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • -250 g zahar
  • -4 linguri apa
  • -2 linguri cacao
  • -100 g unt
  • Glazura:
  • -150 g ciocolata neagra
  • -6 linguri frisca lichida Meggle
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Biscuitii se zdrobesc sau se rup cu mana in bucati mici. La fel se rup si bucatile de blat. Nucile se rumenesc putin intr-o tigaie de teflon apoi se pun peste biscuiti. Se adauga esentele, visinata si visinele, ciocolata rasa.


Pentru sirop, apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se topeste de tot si ramane un sirop limpede. Se adauga cacao si untul. Acest sirop se toarna peste biscuiti si se amesteca cu o lingura pana cand compozitia devine omogena .


Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec si se pune compozitia de biscuiti in tava. Se apasa cu lingura astfel incat compozitia sa fie compacta si sa nu ramana goluri. Se lasa tava in frigider 3-4 ore (eu am lasat-o peste noapte). Apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata si cu stelute vesele si colorate :) .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Criss 1

25.02.2014, 21:12

Barbatii mei au zis ca e bun. Dar confirm si eu, pentru ca prea mi-a facut cu ochiul si in ciuda dietei am calcat pe bec si am gustat.

T I M E A 1

25.02.2014, 22:08

laura_n 1

26.02.2014, 20:04

biig like!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de cacao